Karagöz Sinema Atölyesinde çekim heyecanı

Karagöz Sinema Atölyesinde çekim heyecanı -Karagöz Sinema Atölyesi bünyesinde yazılan senaryoların çekimleri, atölyenin film yapımcıları ve oyuncularıyla gerçekleştiriliyor


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin Sinemaya Seyirci Kalmayacağız fikrinden hareketle Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği Karagöz Sinema Atölyesine ilginin her geçen gün arttığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, danışmanlığını usta senarist ve yönetmen İsmail Kılıçarslan, koordinatörlüğünü Gençağa Yiğitoğlunun yaptığı atölyenin senaryo bölümünde eğitim alan Bursalı kursiyerlerin yazdıkları senaryoların kamera önündeki oyunculuk bölümünde ise kursiyerler rol aldı. Film yapım bölümü kursiyerlerinin yönetmenliğini ve teknik çalışmalarını yaptığı kısa film ve belgeseller, Karagöz Sinema Atölyesinin ilk sezonunda başarısıyla dikkat çekti.
     Eylül ayı itibariyle yeni dönemine organizasyonla başlayacak olan Karagöz Sinema Atölyesinin Orhaneli Firuz Bey, İznik Müşküle, Mudanya, Gölyazı, Misi köyü, Muradiye külliyeleri, Atatürk stadı ve Botanik Park gibi Bursanın farklı mekanlarında yapılan çekimlerine kamuoyunun da ilgisi büyüktü.
     Bursasporlu bir gencin sevdasını konu alan Ruhun Yeter, bir Karagöz ustasının aynı mesleği paylaşan Yunanistanlı başka bir Karagöz ustasıyla yaşadığı macerayı anlatan Karagöz Ustası, Gölyazıya ziyarete giden bir gencin başından geçen bir hikayeyi anlatan Gölyazgı atölye ürünü 20 kısa filmden, Beleneden gelmiş kişilerin acı hayat hikayelerinin anlatıldığı Belene Hatıraları ve köylerde, düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde erkeklerin kaşık ve zil oynamalarının çıkış sebebi ve tarihçesinin konu edildiği Bu Adamlar Niye Oynuyor- adlı yapımlar, bu çalışmalardan sadece birkaçı.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürü Hüseyin Toprak,çekimleri yakından takip ettiğini belirterek, Sinema önemli, artık Bursalı sanatçılar bu atölye çatısı altında ev sahibi sıfatıyla kendi içlerinde konuşuyor, tartışıyor ve üretiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Yerli Yerinde Sinema niteliğinde Bursa markalı çalışmalarını uyguluyor dedi.
     Karagöz Sinema Atölyesinin, zamanla sinema dünyasının en önemli eğitim mutfaklarından biri olacağını kaydeden Toprak, Doğal plato olması nedeniyle de alt ve üst yapısıyla Türkiyeyi temsil edecek bir Altın Plato Şehir Bursa hedefini gerçekleştirecektir. Tüm bu güzellikler ve hedefler Bursadan start alacak, ulusal sinema birikimi ile buluşup dünyaya açılacaktır ifadesinde bulundu.
     Karagöz Sinema Atölyesi bünyesinde çekilen kısa filmlerin, Eylül ayında yapılacak gala ile sanatseverlerle buluşacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Umut Özgan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Karagöz Sinema Atölyesinde çekim heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER