Karamanda meslek lisesi öğretmenlerine girişimcilik semineri

Karamanda meslek lisesi öğretmenlerine girişimcilik semineri


KARAMAN (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında yapılan işbirliği protokolü doğrultusunda Karamanda bulunan meslek liselerinde görevli atölye ve meslek dersleri öğretmenlerinin katıldığı girişimcilik semineri başladı.
     Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda başlayan seminerin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, bu tür eğitim seminerlerinin öğretmenler için çok önemli olduğunu söyledi.
     Mesleki ve teknik eğitimde kalitenin arttırılmasının bir zorunluluk olduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:
     Verilen eğitimlerde mutlaka yenilikçi ve toplumsal farkındalığın oluşmasının sağlanması gerekmektedir. Bu seminer ile öğrencilere girişimcilik ruhunun kazandırılması, proje faaliyetleri düzenlenmesi, girişimcilik anlayışının meslek lisesi öğrencilerine kazandırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca bu okullardan mezun olan öğrencilerimizin iş bulma ve iş kurabilme yeteneklerinin artması hedeflenmektedir. Bütün bunların yapılabilmesi için sizlerinde açıklarınızı kapatmanız lazım. Bu amaca yönelik açılan girişimcilik kursuna katılan siz öğretmenlerimizi tebrik ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karamanda meslek lisesi öğretmenlerine girişimcilik semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER