Karaman Belediyesi ayda 5 liradan fazla

Karaman Belediyesi ayda 5 liradan fazla katı atık su bedeli almayacak


KARAMAN (A.A) - Karaman Belediyesi, yeni başlattığı bir uygulamayla evlerden alınan katı atık bedeline sınırlandırma getirdi.
     Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, bir basın toplantısı düzenleyerek belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     2013 yılı bütçesinin son Belediye Meclis toplantısında onaylandığını söyleyen Başkan Uğurlu, 2009 yılında belediye bütçemiz 59 milyon liraydı. 2013 yılı bütçesini de 120 milyon lira olarak belirledik. Bu Karaman ölçekli illerin içinde büyük bir rakam. Asıl önemlisi bu bütçenin içinde yüzde 40ı yatırım kalemlerine ayrıldı. Personel giderleri ise yüzde 20. Bir çok belediyede personel gideri yüzde 70lerin üzerinde diye konuştu.
     Karamanda yeni başlattıkları bir uygulama ile uzun süre kamuoyunu işgal eden Katı Atık Toplama bedellerine bir sınırlama getirdiklerini ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
     Eskiden kişi az kullansın, çok kullansın su faturasına sabit bir Katı Atık Toplama Bedeli yansıtılıyordu. Şimdi buna ton başına 50 kuruş yansıtıyoruz. Yani az su kullanandan az çok su kullanandan çok alacağız. Bunun yanında şahıs evinde ne kadar su kullanırsa kullansın alacağımız Katı Atık Toplama Bedeli 5 lirayı geçmeyecek.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karaman Belediyesi ayda 5 liradan fazla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER