Karaman Ziraat Odası Başkanı Muğlu:

Karaman Ziraat Odası Başkanı Muğlu: İthalat durmazsa, hayvancılık dibe vurur


KARAMAN (A.A) - Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Türkiyede hayvancılığın zor bir sınavdan geçtiğini, ithalat durmazsa hayvancılığın dibe vuracağını bildirdi.
     Muğlu, yaptığı açıklamada; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kuraklık nedeniyle ortaya çıkan yem sorunundan yetiştiricilerin etkilenmemesi için hayvan başına 300 liralık destek sözü verdiğini hatırlattı.
     Destek sözünün bir an önce yerine getirilmesini istediklerini ifade eden Muğlu, şunları kaydetti:
     Tüm ülkemizde olduğu gibi Karamanda da hayvancılık can çekişiyor. Destek yardımı yetiştiriciye ilaç gibi gelecek. Hayvan üreticisi yem sıkıntısı yüzünden hayvanını besleyip satamazsa önümüzdeki yıl aldığı krediyi ödeyemeyecek. Önümüz Kurban Bayramı... İthalat durmazsa, hayvancılık dibe vurur. Hayvancılık zor bir sene yaşıyor. Hayvancılık sekteye uğrarsa bir daha toparlanması çok zor olacaktır. Kuru ot ve kaba yem ithal edilmeye başlandı. Bunların rutubetli ve çürümüş olduğunu duyuyoruz. Bunları hayvanlara yedirirsek hasta olurlar. Kaba yemler limana indiği zaman kontrol edilmeli. Mutlaka üreticilerimize verilen destekleme sözü yerine getirilsin. Üretici elindeki hayvanı besleyemediği için elinden çıkarırsa desteklenme yapılsa bile geç olur. Bu desteklemeden sadece güçlü firmalar yaralanır.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karaman Ziraat Odası Başkanı Muğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER