Karamanlıda Öğretmenler Haftası kutlandı

Karamanlıda Öğretmenler Haftası kutlandı


BURDUR (A.A) - Öğretmenler Haftası dolayısıyla Karamanlıda tören düzenlendi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, Gazi Ortaokulu konferans salonunda devam etti.
     Programa Kaymakam Uğur Akmeşe, Karamanlı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Tarran Güney, Belediye Başkanı Mehmet Özger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eren, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Eşinin öğretmen olması sebebiyle öğretmenlerin çektikleri sıkıntıları daha da yakından görebildiğini dile getiren Akmeşe, Öğretmenlerimizin ne kadar cefakar ve fedakar olduğunu biliyoruz. Onların çektikleri sıkıntıları yakından görüyoruz. Emeklerinin karşılıklarını maddi olarak veremesek de manevi yönden gönlümüzde taht kurmuşlardır dedi.
     Öğretmenleri bahçıvanla özleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eren, öğrencileri de bahçıvanın yetiştirdiği güllerle benzetti.
     Eren, konuşmasında öğretmeni şöyle tanımladı:
     Geçmişten geleceğe bir köprü kurarak milletimizin mevcut yapısını çağdaş değerlere takviye eden, milli kültürümüze ait yeni zenginliklerin genç kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini aklın ve bilimin ışığında, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda namus ve şeref çizgisinden ayrılmadan anlatan, öğreten kişidir.
     Programda emekli öğretmen Yılmaz Eker, hatıralarını ve öğretmenlikle ilgili tecrübelerini anlattı. Daha sonra slayt gösterilerinin, şiirlerin ve öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunlarının yer aldığı programda, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni düzenlendi.
     Kaymakam Akmeşe tarafından, başarılı çalışmalarda bulunan okul müdürleri ile öğretmenlere plaket verildi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Karamanlıda Öğretmenler Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER