Karanlık dünyaları sporla aydınlanıyor

Karanlık dünyaları sporla aydınlanıyor -Mevlana Görme Engelliler Spor Kulübünün 53 üyesi; atletizm, goalball, halter, judo ve jimnastik branşlarında spor yaparak diğer engellilere örnek oluyor -Altın madalyalı görme engelli sporcu K


KONYA (A.A) - Abdullah Doğan - Mevlana Görme Engelliler Spor Kulübünün 53 sporcusu; atletizm, goalball, halter, judo ve jimnastik branşlarında spor yaparak engellilere örnek oluyor.
     Mevlana Engelliler Spor Kulübü sorumlusu ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engellileri hayata bağlamak için sportif faaliyetler yaptırdıklarını söyledi.
     Görme engellilerin, herhangi bir engeli olmayan bireylerden farkının olmadığını ifade eden Kandemir, imkan verildiğinde görme engellilerin birçok alanda başarılı olabileceğini belirtti.
     Mevlana Görme Engelliler Spor Kulübünde 53 görme engellinin spor yaptığını bildiren Kandemir, Görme engelli olmamız kimseyi yanıltmasın. Bize imkan verildiğinde her türlü sporu yaparız. Özrümüzle ilgili hiçbir sorun yok. Sadece gelip gitmemizde problem yaşıyoruz. Onun dışında her türlü sporu yapabiliyoruz diye konuştu.
     Görme engellilerin sosyal hayatta daha çok yer alması için spora ağırlık verdiklerini anlatan Kandemir, şunları kaydetti:
     Amacımız görme engellileri sporla hayata bağlamak. Sporun birleştirici özelliğinden faydalanmaya çalışıyoruz. Atletizm, goalball, halter, judo ve jimnastik olmak üzere 5 branşta spor yapıyoruz. Antrenmanlarımızı Konya Atatürk Stadyumunda gerçekleştiriyoruz. Sporcularımız önemli başarılara imza atıyor. Kulüp sporcularımızdan Şahin Koptagel, Türkiye Şampiyonasında altın madalya kazanarak şampiyon oldu. Bu başarısı hepimizi çok sevindirdi.
    
     -Çalışınca yapılamayacak bir şey yok-
    
     Altın madalyalı görme engelli sporcu Şahin Koptagel ise Yaklaşık 3 yıldır judo yapıyorum. İlk başladığımda bu işi yapmak imkansız gibiydi. Fakat, çalışınca olduğunu gördüm. Şunu öğrendim ki; çalışınca yapılamayacak hiçbir şey yok dedi.
     Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonasında bronz madalya kazanan Yunus Emre Uludağ da Görme engelli olmamız bizi engellemiyor. Çalışarak her şeyi başarabiliyoruz. Diğer insanlardan hiçbir farkımız yok ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Karanlık dünyaları sporla aydınlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER