Kardan adamın adı Barış, soyadı Özgürlük

Kardan adamın adı Barış, soyadı Özgürlük -Hatayın Yayladağı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyelilerin kaldığı çadır kentler beyaza büründü -Çadır kentin küçük sakinleri, soğuk havaya ald


HATAY (A.A) - Yayladağı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçedeki çadır kentler beyaza büründü.
     Gece boyu etkisini sürdüren kar yağışıyla Yayladağındaki yaklaşık 6 bin Suriyelinin barındığı TEKEL ve YİBO çadır kentleri beyaz örtüyle kaplandı.
     3 bin 200 kişilik YİBO çadır kentinde kalan Suriyelilerden bazıları çadırlarından çıkmazken, özellikle çocuklar soğuğa aldırış etmeden karın tadını çıkardı.
     Kar en çok Suriyeli çocukları sevindirirken, çadır kent sokaklarını dolduran çocuklar kar topu oynayıp, kardan adam yaparak eğlendi.
    
     -Kardan adamın adı Barış soyadı Özgürlük-
    
     Yaşıtlarıyla kardan adam yapan Suriyeli çocuklar, üzerine Özgür Suriye Ordusu bayrağı örttükleri kardan adamın adını Barış soyadını ise Özgürlük koydu.
     Çocukların kar oyuna bazı büyükler de katılırken, kamp ekiplerinin cadde ve çadır üstlerindeki karları temizleme çalışmaları sürüyor.
     12 yaşındaki Meryem Ablaklı, kar yağışına çok sevindiklerini söylerken, 11 yaşındaki Fatma Abdullah da, Barış Özgürlük adında kardan adam yaptık, ülkemize geri dönelim diye. Beşşar Esed artık düşşün. Vatanımıza geri dönelim istiyorum dedi.
    
    
     -Allah Türk devletinden razı olsun-
    
     Yaklaşık 6 ay önce 3 çocuğuyla Türkiyeye sığınan Metin Molla Ali ise, havanın iyice soğuduğunu dile getirerek, Ama elektrikli sobamız, battaniyemiz var, ısınıyoruz. Yeter ki elektrik kesilmesin, hiçbir sıkıntımız olmaz. Şu an çok memnunuz çok güzel bir manzara oldu. Çocuklarımız eğleniyor. Allah Türk devletinden razı olsun dedi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kardan adamın adı Barış, soyadı Özgürlük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER