KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri -Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül: -Yüzde 48 zam verdilerse ben imza atarım


KARABÜK (A.A) - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Şdeki (KARDEMİR) 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, Yüzde 48 zam verdilerse ben imza atarım dedi.
     Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün imzalamayı düşündükleri toplu sözleşme görüşmelerinin tekrar tıkandığını, ardından KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirelin Yüzde 48 zam verdik, yüzde 70de sosyal hakları iyileştirdik açıklamalarında bulunduğunu söyledi.
     Yapılan son görüşmelerde arkadaşlarının kendisine getirdiği rakamın yüzde 48 olmadığını belirten Gül, şunları kaydetti:
     Yüzde 48 zam verdilerse ben imza atarım. Eğer böyle bir rakam varsa hazırım. Bu toplu sözleşmeyi başından bu yana şeffaf bir şekilde yürütüyoruz. Gelişmelerden işçimizi her an haberdar ediyoruz. İşçi arkadaşlarımızın geçmişten gelen hak kayıpları var. Onları almamız gerekiyor. Bunun için de dik durmamız gerekiyor. Taleplerimiz KARDEMİR yönetimi tarafından olumlu karşılandı, süreç olumlu gitti, idari maddelerin tamamı bitti. Sosyal haklarda yüzde 70 gibi bir artış elde ettik. Ama ücret noktasında tıkandık. Tekrar söylüyorum. Genel müdürün söylediği yüzde 48e imza atarım.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER