Karla kaplı sahada temizlik seferberliği

Karla kaplı sahada temizlik seferberliği -Tatvan Şehir Stadyumunun kardan kapalı olması nedeniyle harekete geçen kaymakamlık, sahanın yarın oynanacak maça yetiştirilmesi için 300 kişilik ekiple temizlik çalışması başlattı (


BİTLİS (A.A) - Tatvan Şehir Stadyumunun kardan kapalı olması nedeniyle harekete geçen kaymakamlık, sahanın yarın oynanacak karşılaşmaya yetiştirilmesi için 300 kişilik ekiple temizlik çalışması başlattı.
     Bölgesel Amatör Liginde (BAL) mücadele eden ve sahası kar nedeniyle kapalı bulunan Tatvan Gençlerbirliği Sporlu futbolcuların bir süre önce başlattığı kar temizleme çalışması, ilçedeki kurumları harekete geçirdi.
     Sahanın kardan temizlenmesi için başta kaymakamlık olmak üzere, belediye, jandarma, emniyet ile gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğü çalışanları, takımın yarın kendi sahasında Cizre Basra Spor ile yapacağı karşılama için seferber oldu.
     Vatandaşların da destek verdiği çalışmalarda kurumlarda görevli personelden oluşan 300 kişilik ekip, sabah erken saatlerden itibaren sahayı kardan temizliyor.
     100 metre uzunluğunda, 64 metre genişliğindeki sahanın zeminin sentetik olması nedeniyle, alandan toplanan karlar el arabaları ve brandalara doldurularak sahanın dışına taşınıyor.
     Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlisin, Türkiyenin en çok kar alan şehri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Dolayısıyla kışın saha temizlemek ciddi bir birliktelik gerektiriyor. 2 hafta önce Tatvan Gençlerbirliği Spor, aldığı ceza nedeniyle maçını Adilcevaz ilçemizde oynamıştı ve orada puan kaybetmişti. Takımımız bu hafta ise maçını Tatvanda yapacak. Takımın ceza almaması ve maçını Tatvanda oynaması için tüm kamu kurumlarımızla sahayı temizlemeye başladık. Sahayı pazar gününe kadar maç oynanabilecek duruma getirmeyi amaçladık.
     Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mazlum Koca ise askerlerin de destek verdiği kar temizleme çalışmasının güzel bir birliktelik örneği olduğunu vurgulayarak, El birliğiyle sahayı pazar günü oynanacak maç için uygun hale getireceğiz. Herkes bunun için seferber oldu. Biz de elimizden geleni yapıyoruz diye konuştu.
     Takımın Teknik Direktörü Murat Ebe de sahanın temizlenmesinde herkesin büyük emek sarf ettiğini bildirerek, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Karla kaplı sahada temizlik seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER