Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Yetiştirici:

Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Yetiştirici: "Zeytin üreticisi destekleme priminden memnun"


AYDIN (A.A) - Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının, organik zeytin üreticisini destekleme primini 2014 yılında dönüm başına 35 liradan 50 liraya çıkartması, sertifika alan çiftçileri sevindirdi.
     Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda çiftçinin önemli oranda organik tarıma yöneldiğini, yakın sürede organik tarım dışı arazinin kalmayacağını söyledi.
     Organik zeytin ve zeytinyağı destekleme çalışmalarına 4 yıl önce başladıklarını hatırlatan Yetiştirici, "2013 yılı Ağustos ayında 664 kişinin 22 bin 859 dönümlük sertifikalanmış arazisi için 800 bin 65 lira destekleme ödeme yapılacak. Bu Karpuzlu ve köyleri için bir ikramiyedir. Zeytin üreticisi destekleme priminden memnun" dedi.
     Karpuzlu Ziraat Odası bünyesinde, organik zeytin ve zeytinyağı sertifikalandırma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yetiştirici, bugüne kadar sertifikalandırılan alanın 32 bin 605 dönüm olduğunu ve 814 kişinin destekleme primi alacağını kaydetti.
     Yetiştirici, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının, organik zeytin üreticisini destekleme primini 2014 yılında dönüm başına 35 liradan 50 liraya çıkarttığını, bu durumun organik üretim sertifikası sahibi çiftçiyi sevindirdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Murat Şenbaklavacı / Suat Deniz
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Yetiştirici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER