Karsın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı

Karsın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı -AK Parti Kars Milletvekili Arslan: -Kars ve çevresinin kurtuluşu, Anadolunun düşman işgalinden kurtarılmasında ordumuzun ve halkımızın moral motivasyonunu son derece yükseltmiştir


KARS (A.A) - AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Karsın kurtuluşunun, Anadolunun düşman işgalinden kurtarılmasında ordunun ve halkın moral motivasyonunu son derece yükselttiğini bildirdi.
     Arslan, 30 Ekim Karsın Kurtuluşu nedeniyle yayımladığı mesajında, Serhat Şehri Karsın tarih boyunca hep ilklere tanıklık ettiğini, Türklerin Anadoluya girdiği ilk nokta olmasıyla, 1072de Anadoluda yapılan ilk cami ile, 90 bin şehidi ile, Selçukluların yaptığı ilk kaleye sahip olduğunu belirtti.
     Karsın 1855te düşmana karşı mücadele verdikten sonra ilk berat ve ilk gazilik unvanını almış bir il olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:
     1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında düşman istilasına uğrayan serhat şehrimiz Kars, 43 yıllık işgalin ardından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşaya bağlı birliklerin ileri harekatıyla 30 Ekim 1920 günü yeniden vatan topraklarına katılmıştır. Kars ve çevresinin kurtuluşu, Anadolunun düşman işgalinden kurtarılmasında ordumuzun ve halkımızın moral motivasyonunu son derece yükseltmiştir. Bu zafer, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi zaferi olmuş ve zaferin ardından imzalanan Gümrü Antlaşması da Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi anlaşması olmuştur.
     Arslan, açıklamada, Karsın kurtuluşuyla birlikte devletin kuzeydoğu sınırlarının çizildiği ve modern Türkiyenin temelleri atıldığını anımsatarak, Anadolunun kurtuluşunda önemli bir merhaleyi teşkil eden serhat şehrimiz Karsın kurtuluşunun 92. yılını kutluyor, kurtuluşta emeği geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa başta olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Karsın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER