Karsta aile içi şiddete maruz kalan

Karsta aile içi şiddete maruz kalan 2 kadın koruma altına alındı


KARS (A.A) - Karsta aile içi şiddete maruz kalan 2 kadının koruma altına alındığı bildirildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanunun Amaç, kapsam ve temel ilkeler başlıklı 1. maddesi gereğince 2 kadının koruma altına alındığı belirtildi.
     Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanunun şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemek olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Koruma Hizmetleri Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereği, şiddete maruz kaldığı veya maruz kalma ihtimali bulunduğu tespit edilen kadınlar, mahallin en büyük mülki amirinin kararıyla derhal korumaya alınırlar. Korumanın süresi ve şekli alınan kararla belirlenir. 2012 yılı içerisinde, ilimizde aile içi şiddete maruz kaldıkları, yapılan şikayetler üzerine tespit edilen iki kadın hakkında, valilik makamının onayı ile Çağrı Üzerine Koruma Kararı alınmıştır.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Karsta aile içi şiddete maruz kalan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER