Karşıyaka

Karşıyaka-Göztepe maçına doğru -PTT 1. Ligin iki İzmir temsilcisi Kaf Kaf ile Göz Göz 41. randevuda yarın karşı karşıya gelecek


İZMİR (A.A) - PTT 1. Ligin iki İzmir temsilcisi Karşıyaka ile Göztepe yarın Atatürk Stadında karşılaşacak.
     Ligde oynadığı 8 maçta 14 puan toplayan Karşıyaka ile 5 puan alabilen Göztepe ligin 9. haftasında yarın puan mücadelesine çıkacak. Atatürk Stadında saat 19.00da başlayacak müsabakayı Hüseyin Göçek yönetecek.
     Karşıyakada Caner Ağca, Göztepede ise sakatlığı bulunan Onur Bektaş ile cezalı Aytek Aşıkoğlu yarın müsabakada forma giyemeyecek.
     Göztepeli taraftarlara ayrılan 4200 biletin tamamının tükendiği karşılaşma için Karşıyakalı seyircilere ait biletlerin satışına devam ediliyor.
    
     -41. randevu-
    
     İlk olarak, Milli Ligin kurulduğu 8 Mart 1959da Alsancak Stadında karşılaşan iki ekip, 21. kez aynı ligde yer alıyor.
     İki takım 18 kez Süper Ligde, 22 kez de 1. Ligde karşılaştı. 40 maçtan 16sında Karşıyaka, 14ünde Göztepe kazanan taraf olurken, 10 müsabaka da berabere tamamlandı.
     Geçen sezon ilk karşılaşma 1-1 berabere bitmiş, ikinci devredeki müsabaka ise Karşıyakanın 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti.
     Karşıyakanın 53, Göztepenin ise 40 gol atmayı başardığı iki ekibin mücadelesinde Göztepede Gürsel Aksel ile Tunçer Çeliktaş, Karşıyakada ise Ogün Altıparmak 4er golle derbilerde en fazla gol atan futbolcular oldu.
     Karşıyaka, rakibini bir kez 6-2, bir kez 5-2, iki kez 4-0 yenmeyi başardı.
     İki takım arasında şu ana kadar oynanan müsabakalarda en fazla görülen sonuç 1-0 olurken (12 kez), 5er müsabaka da 2-1 ve 1-1lik sonuçlarla sona erdi.
    
     -Eski takımlarına rakip oldular-
    
     Geçen sezon Göztepede görev yapan Cihat Arslan bu sezon Karşıyakanın başında sarı-kırmızılı ekibe karşı mücadele edecek.
     Hüseyin Kalparın görevden ayrılmasının ardından Göztepe ile ilk maçına çıkacak Kemal Kılıç da daha önce görev yaptığı Karşıyakaya karşı puan mücadelesi yapacak.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER