Karslı gazeteci Daşdelen, mezarı başında anıldı

Karslı gazeteci Daşdelen, mezarı başında anıldı


KARS (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) eski yurt muhabiri ve Önder Gazetesinin kurucusu Öner Daşdelen, ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı.
     Daşdelenin yakınları, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Yücel Sezer ve gazeteciler, merhumun Yeni Mahalle Asri Mezarlıktaki mezarının başında dua okudu.
     Bozkuş, burada yaptığı konuşmada, Daşdelenin basındaki çalışmalarında Karsın sorunlarını tarafsız şekilde gündeme getirmeye çalıştığını ifade etti.
     Valilik kapısına kim giderse gitsin orada herkese bir şekilde yardımcı olmaya çalıştığını anımsatan Bozkuş, Çok önemli özelliği hiç yüzünden gülücükleri eksik olmuyordu. Güler yüzlü bir şekilde herkese yaklaşıyordu. Tabii bu toplum üzerinde ciddi bir etki bırakıyor. O anlam içerisinde ben kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Çocuklarına, eşine, dostuna ve akrabalarına uzun ömürler diliyorum dedi.
     KKDGC Başkanı Sezer de Daşdelenin Karsta herkese katkısı olan bir insan olduğunu belirterek, Dost insan bulunmayan bir değerdir. Hepimiz anneyi, babayı tercih edemiyoruz ama dostları seçmekle hem Allahın huzurunda hem de insanlık huzurunda bir değer kazanıyoruz diye konuştu.
     Önder Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Daşdelenin oğlu Ercüment Daşdelen ise Aramızdan ayrılışının 5. yılında 5 milyon defa ismini zikrettik. Özledik, özlüyoruz seni. Hissediyorsundur. Önder Gazetesi var olup yaşadığı müddetçe ideallerin idealimiz olacaktır buna asla şüphen olmasın ifadelerini kullandı.
     Kars Caferilerinin dini lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii Alimi Seyit Ahmet Erdem de merhumun mezarı başında bir süre Kuran-ı Kerim okudu.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karslı gazeteci Daşdelen, mezarı başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER