Kartalda iş yeri denetimleri

Kartalda iş yeri denetimleri


İSTANBUL (A.A) - Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, etiket' title='Mart haberleri'>Mart ayında da iş yeri ve semt pazarlarında denetimlerini sürdürdü.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü, haftanın 7 günü kurulan 12 semt pazarında yapılan rutin kontrollerde, nizami etiket kullanmayan, bina ve iş yeri girişlerini kapatan, ağaçlara, balkon ve pencere korkuluklarına ip bağlayan, tezgah sınırlarını aşan, çöplerini gelişigüzel atan ve bağırarak satış yapan esnafı uyardı.
     Ayrıca Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından bildirilen ve Kartal Belediyesinden ruhsat almadan faaliyet gösteren 29 iş yerine de tebligat yapıldı.
     İlçede faaliyet gösteren ancak teşhir ve ticari amaçlı malzemeleri iş yerlerinin önüne koyarak vatandaşların geçişini engelleyen 610 iş yerinin işgali kaldırıldı. İşgalini kaldırmayan 19 esnafa, Kabahatler Kanununa göre gerekli yasal işlem yapılarak toplam bin 672 lira para cezası verildi.
     Ayrıca ilçede, araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde inşaat malzemesi yığan 15 inşaat firması hakkında Kabahatler Kanununa göre işlem yapılarak toplam 12 bin 946 lira para cezası kesildi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Kartalda iş yeri denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER