Kartepede Psikolojik Destek Programı

Kartepede Psikolojik Destek Programı


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdiği Psikolojik Danışma Merkezinde ilçe halkına psikolojik destek veriyor.
     Konuya ilişkin yapılan açıklamada, belediyenin, hızla değişen dünyada meydana gelen, kişilerin, bilimsel ve teknolojik yenilikler karşısında, toplumsal yaşamı daha karmaşık ve içinden çıkılmaz hale getiren etkenlerden daha az etkilenmesi amacıyla bir dizi önlem alındığı kaydedildi.
     Bu çerçevede yeni neslin daha iyi yetiştirilmesi, aile içi iletişimin daha güvenli hale getirilmesi, internet bağımlılığı başta olmak üzere televizyon dizilerinin aile üzerindeki etkilerini azaltmak amacıyla hizmete sunduğu Psikolojik Danışmanlık Merkezine ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği ifade edilen açıklamada, Psikolog Yavuz Yabaş nezaretinde verilen hizmetten şu ana kadar 120 vatandaşın 282 saat süre ile faydalandığı kaydedildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Yabaş, özellikle üniversite öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği Psikolojik Danışmanlık Merkezinde sınav stresi, okul psikolojisi, iletişim sorunları, aile içi şiddet konularının yoğun şekilde görüldüğünü belirtti.
     Yabaş, ailelerde de şiddetli geçimsizlik, kadına şiddet, aile sorunlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri gibi konularda eğitim verildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Çocuklarda ise dikkat eksikliği, hiperaktivite, aile travmaları, boşanan ailelerde çocuk psikolojisi, korku gibi konular ağırlık basıyor. Bölge insanının geleceğini hazırlamak adına yürütülen bu tür çalışmalar çok anlamlı. Danışmanlık merkezi gibi sosyal proje ile belediye kent yaşamında önemli bir rol oynamaktadır.
     Eski Derbent Belediye Hizmet Binasında hizmet veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kapsamındaki merkezden Kartepe sınırları içinde yaşayan her ihtiyaç hisseden vatandaş 0262 353 38 69 hizmet numarasını arayarak yararlanabilir.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kartepede Psikolojik Destek Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER