Kartepe kayak merkezi sezona hazır

Kartepe kayak merkezi sezona hazır -Samanlı Dağlarının zirvesinde bulunan, İstanbula 1 saat mesafedeki 3 milyon metrakarelik alan üzerine kurulu kayak merkezinde kış hazırlıkları tamamlandı


KOCAELİ (A.A) - Tahir Turan Eroğlu - Samanlı Dağlarının zirvesinde bulunan, İstanbula bir saat mesafedeki 3 milyon metrakarelik alan üzerine kurulu Kartepedeki kayak merkezinde kış hazırlıkları tamamlandı.
     The Green Park Kartepe Resort&Spa Genel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 250si standart, 50si apart olmak üzere 300 odaları bulunan otellerinde ve yaklaşık 3 milyon metrekare alan üzerine kurulu kayak merkezlerinde kış hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, tek eksiklerinin pistlerdeki kar olduğunu söyledi.
     Yaz ayları boyunca 55 futbol takımını ağırladıklarını, bu süre içinde bir yandan da kış hazırlıklarına devam ettiklerini ifade eden Sıkıcıoğlu, kayak merkezinde bulunan 17 pistin elden geçirildiğini, temizliğinin yapıldığını, hatta bir miktar da genişletildiğini kaydetti.
     Geçen yıllara oranla daha iyi bir pist imkanı sağlayacağız diyen Sıkıcıoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
     Mekanik tesislerin tamamı hem elektronik, hem de mekanik anlamda elden geçirildi, bakımları yapıldı. Önemli firmalar tarafından denetleniyoruz, denetimler yapıldı. Tüm pist halatları, koltukları, bağlantıları, her türlü teknik konularda gerekli işlemler yapıldı. Şu anda biz kışa hazırız. Zaten 12 ay açık olduğumuz için hazırlık yapma durumunda da değiliz. Sürekli bir hazırlık içindeyiz. Yaz boyunca zaten hazırlıklarımız devam etti. Şu anda her şeyimizle kışa hazırız.
     Sıkıcıoğlu, bu kışın çok daha iyi şartlarda hizmet vereceklerini ifade ederek, doluluk oranını en üst düzeyde beklediklerini dile getirdi.
     Bu sene daha iyi pazarlama çalışması yürüttüklerini, misafirlerin ilgisinin kendilerini memnun ettiğini anlatan Sıkıcıoğlu, Rahatlıkla gelip kayaklarını yapabilecekler, can güvenliği konusunda hiçbir tereddütleri, endişeleri olmasın. Her türlü bakım, tedbir alınmış durumda. Şu anda kar yağsa misafirlerimizin kayak yapmasını sağlayacak durumdayız. Kar beklentimiz var ama bu yakın zamanda olmayabilir. Bir süre daha böyle gideceğini düşünüyoruz. Aralık ayının 10undan itibaren düşen kar burada kalır, Nisanın 15ine kadar da bu kar devam eder. Bu süre zarfında tüm kayakçı, kayağa gönül veren misafirlerimizi otelimize bekliyoruz dedi.
    
     -Kış aylarında doluluk yüzde 100ü buluyor
    
     Kış aylarında, özellikle Ocak, Şubat, Mart aylarında doluluk oranının hafta sonları yüzde 100leri bulduğunu, hafta içlerinde de ortalama doluluk oranının yüzde 60 civarında olduğunu belirten Sıkıcıoğlu, bu oranı da yeterli bulmadıklarını, daha iyi olması için çalıştıklarını kaydetti.
     Sıkıcıoğlu, daha profesyonel kayakçıların gelmesini sağlamak için mekanik tesisleri yenileyeceklerini vurgulayarak, Pistleri zaten bu doğrultuda elden geçirdik, büyüttük, temizlettik. Gelecek sene çok daha iyi şartlarda mekanik tesisler hizmet verecek ifadesini kullandı.
     Yaz aylarında spor köy olma yolunda hızla ilerlediklerine dikkati çeken Sıkıcıoğlu, bu yıl 55 fut.ol takımını ağırladıklarını, salon sporlarına yönelik de bir çalışma içinde olduklarını dile getirdi.
     Milli Basketbolcu İbrahim Kutluaydan danışmanlık hizmeti aldıklarını ve burada bir spor salonu yaptıkları taktirde özellikle basketbol takımlarının İtalyaya gitmek yerine burayı tercih edebileceğini anlatan Sıkıcıoğlu, bu konuda gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydetti.
     Sıkıcıoğlu, konukların buggy, atv, paintball yapıp, bisiklete binebileceklerini, basketbol ve voleybol sahaları ile tenis kortlarından faydalanarak, at safari yapabileceklerini dile getirerek,müşterilerin bu sene faaliyete giren bin metrekare alana sahip spa merkezinden de yararlanabileceklerini bildirdi.
    
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Kartepe kayak merkezi sezona hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER