Kas hastalıkları toplantısı

Kas hastalıkları toplantısı -Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Çiftçi: -Her özür grubuyla ayrı ayrı yaptığımız toplantılarla sorunları masaya yatırıp, ihtiyaçları belirleyip çözüm bulacağımıza inanıyorum (Fotoğra


İSTANBUL (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, Her özür grubuyla ayrı ayrı yaptığımız toplantılarla sorunları masaya yatırıp, ihtiyaçları belirleyip çözüm bulacağımıza inanıyorum dedi.
     Çiftçi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Topkapı Sosyal Tesislerinde, kas hastalığı olan bireylerle, yaşadıkları sorunları belirlemek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla bir araya geldi.
     Toplantıda konuşan Çiftçi, Kas hastalıkları, kolay anlaşılabilmesi için bu adla anılan ancak tıp literatüründe nöromüsküler (sinir-kas) hastalıklar denilen, zamanla kaslarda zaafa yol açan ve kasları güçsüzleştiren atrofi, yani erime ile karakterize edilen bir grup hastalıktır. Birbirlerine benzeyen karakterler göstermekle birlikte, her hastalığın kendine özgü bir seyri vardır ifadelerini kullandı.
     Yapılan incelemeler sonunda 500den fazla nöromüsküler hastalık olduğunun belirlendiğine işaret eden Çiftçi, Her özür grubuyla ayrı ayrı yaptığımız toplantılarla sorunları masaya yatırıp, ihtiyaçları belirleyip çözüm bulacağımıza inanıyorum diye konuştu.
     Yapılan bu toplantılarla sorunların çözümü konusunda hazırlanan dosyayı ilgili bakanlığa sunacaklarını belirten Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünde AR-GE Müdürlüğü kurduklarını ve sorunların çözümü için koordineli şekilde çalıştıklarını kaydetti.
     Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir de kas hastaları için yurt dışındaki gibi çok sayıda dernek ve profesyonel bakıcıların olması gerektiğine dikkati çekti.
     (ZA-TUR-KAF)
<< Önceki Haber Kas hastalıkları toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER