Kastamonuda Gönül Elçileri projesi tanıtıldı

Kastamonuda Gönül Elçileri projesi tanıtıldı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda Gönül Elçileri projesi tanıtıldı.
     Kastamonu Vali Yardımcısı Atila Kantay, Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinden düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyede koruyucu aile sisteminin 2001 yılından bu yana uygulandığını belirterek, Kastamonuda ise 12 yılda 3 tane koruyucu aile çıktığını söyledi.
     Ülkede öğretmenin, sağlıkçının ve imamların girmediği hiçbir projenin başarıya ulaşmayacağını vurgulayan Kantay, Yolda gezen 100 kişiden biri bu sistemi bilmiyor. O yüzden gerçekten sizlerin himayesine muhtacız. Bu topluluktaki her bir idarecimizin, öğretmenimizin her kelimesi bir çocuğun dünyasını aydınlatacaktır diye konuştu.
     Kantay, Koruyucu Aile projesinin, Gönül Elçileri projesinin bir alt kademesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Gönül elçilerinin ana başlıklarından esas ana başlığımız Koruyucu Aile başlığıdır. Diğer başlıklarımız ise Engellilerin Erişimi, Kaliteli Yaşlanma, Kadının güçlendirilmesi, Aile ve Yoksulluktur. Ülkemizde gönül elçileri projesi bir hayır sistemine dayanıyor.
     Toplantıya, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaşın eşi Esma Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sarıkaya, ilçe milli eğitim müdürleri ile öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonuda Gönül Elçileri projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER