Kastamonudaki yağma ve tefecilik davasında karar

Kastamonudaki yağma ve tefecilik davasında karar -Haklarında dava açılan 3 sanığa, 18 yıl hapis cezası verildi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda, yağma ve tefecilik yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 3 sanık, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
     Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Erdal Karamustafaoğlu (25), Zafer Kebabcı (29), Mustafa Dikmen (29) ile mağdur Murat Özçelik (35) ve taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Mustafa Dikmen, müşteki Özçelike 20 bin lira borç verdiğini belirterek, diğer sanıklarla alacağı dışında herhangi bir şey konuşmadığını savundu.
     Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını talep etti.
     Mağdur Özçelik ise senet karşılığı aldığı 20 bin liranın 11 bin lirasını ödedikten sonra, iş yerine gelen sanıklardan Kebabcı ve Karamustafaoğlunun, kalan 9 bin lira borcunun 55 bin liraya yükseldiğini söylediklerini aktardı.
     Karamustafaoğlunun tekrar iş yerine gelerek kendisinden zorla bin lira almaya çalıştığını iddia eden Özçelik, Parayı bulma bahanesiyle polise gittim. Polislerle iş yerime geldiğimde, diz üstü bilgisayarım ve televizyonumun alındığını gördüm diye konuştu.
    
     -Karar-
    
     Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Dikmene yağmaya azmettirmek ve tefecilik suçlarından 8 yıl hapis ve 40 bin lira para cezası verilmesine hükmetti.
     Mahkeme, diğer sanıklar Karamustafaoğlu ve Kebabcının ise yağma suçundan beşer yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
     Kastamonuda polise başvuran Murat Özçelikin, iki kişinin kendisinden zorla para almaya çalıştığını belirterek, şikayetçi olması üzerine, sanıklar Erdal Karamustafaoğlu ve Zafer Kebabcı ile bu kişileri azmettirdiği iddia edilen Mustafa Dikmen gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kastamonudaki yağma ve tefecilik davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER