Kastamonudaki doğalgaz hattındaki yangın

Kastamonudaki doğalgaz hattındaki yangın -Kargaz Genel Müdür Yardımcısı Kara: -"Biz gaz şirketi olarak iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. İnşallah böyle vakalar yaşamayız" (Fotoğraflı - Görüntülü)


KASTAMONU (A.A) - Kargaz Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara, Kastamonuda meydana gelen doğalgaz hattındaki yangına ilişkin, "Biz gaz şirketi olarak iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. İnşallah böyle vakalar yaşamayız" dedi.
     Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15. Karayolları Bölge Müdürlüğünün yaklaşık 9 aydır kente kavşak çalışmalarını sürdürdüğünü anımsattı.
     Çalışmaların kendilerinin kontrolleri nezdinde devam ettiğini ifade eden Kara, "Bu süre zarfında burada olduğu gibi 100e yakın yerde kazı yapıldı. Kuzeykent Mahallesinde köprülü kavşak yapım çalışmaları sırasında bir yangın meydana geldi. Olay yerine 2 dakikada geldim. Bu şehrin farklı noktalarında 6 vana var. Bu vanaları 13 dakikada kapatmayı başardık diye konuştu.
     Kuzeykent Mahallesindeki hattın yerinin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kara, konuşmasına şöyle devam etti:
     "Yerinin değiştirilmesi, mevsim itibarıyla yapılacak bir durum değil. Bununla ilgili olarak çalışmalarımızı karayollarına sunduk. Beklediğimiz bir onay var. Bu hat daha sonra buradan alınacak. Bu sorun sadece buradaki hatla alakalı değil. Şehrin karşılaşabileceği bir durum. Mümkün olduğu kadar dikkatli olacağız. Bu çalışmaları yapanlarda dikkatli olacak. Biz gaz şirketi olarak iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. İnşallah böyle vakalar yaşamayız. Yaşarsak da bugünkünden daha iyi nasıl müdahale edebiliriz bunun çalışmasını şimdiden yapacağız. Türkiye deprem bölgesi malum. Depremlerde buna benzer olayların yaşanması da mümkün. Son yaşadığımız Van hadisesinde de buna benzer sıkıntılar olmuştu. Orada da gaz şirketi iyi bir sınav vermişti."
    
     -Ebetteki bu vakanın bir suçlusu var-
    
     Olayın meydana gelmesiyle ilgili olarak vatandaşların ihmalden söz edebileceğini öne süren Kara, "Ebetteki bu vakanın bir suçlusu var. Buradan şehri besleyen ana boru hattı var. Ayrıca ring hattı dediğimiz kesintisiz gaz hattını sağlayan vanalar var. Bu noktada kazı yapıldığı sırada bizim hatta geliyor. Kazıyı yapan kişinin bunu anlaması mümkün değil" şeklinde konuştu.
     Şirketlerinin şebeke hatlarının nerede olduğunu bildiğini belirten Kara, sözlerini şöyle tamamladı:
     Buranın müteahhidine doğalgaz şebekesini sunduk. Ancak nerede ne eksiklik yapıldı bu konuda bir şeyler diyemiyorum. Bu olaydan önce ekiplerimiz buraya gelerek doğalgaz hattının olduğuyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Ancak çalışmaların akşam saatlerinde olması sebebiyle böyle bir olay meydana geldi. Tek tesellimiz yaralıların durumlarının iyi olmasıdır."
     Dün Kastamonuda, kavşak yapım çalışmaları sırasında iş makinesinin zarar verdiği doğalgaz hattında meydana gelen patlama ve yangında 2 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kastamonudaki doğalgaz hattındaki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER