Eskişehir İl Müftüsü Ersoy:

Eskişehir İl Müftüsü Ersoy: -"Eskişehir il merkezindeki Kutlu Doğum Haftası açılış programı 15 Nisanda YKSMde yapılacak"


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerinin 15 Nisanda Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde (YKSM) yapılacak olan açılış programıyla başlayacağını bildirdi.
     Ersoy, İl Müftülüğünde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammedin doğumu olan 20 Nisanı içine alan haftanın "Kutlu Doğum Haftası" olarak kutlandığını anımsatarak, şunları söyledi:
     "Peygamberimizin doğumu 1989 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından müşterek düzenlenen etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu haftanın Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmasındaki gaye, vatandaşlarımız arasında birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasının sağlanması ve Hazreti Peygamberi daha iyi tanımak, tanıtmak , anlamak, anlatmak ve toplumda Peygamber sevgisini yaymaktır."
     Ersoy, kentte düzenlenecek etkinliklere resmi ve gayri resmi 36 kurum ve kuruluşun destek verdiğini belirterek, "Kutlu Doğum Haftası her yıl bir temayla işleniyor. Bu yılın teması Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru. Etkinlikler bu başlık altında ve içerikte gerçekleştirilecek. Eskişehir il merkezindeki Kutlu Doğum Haftası açılış programı 15 Nisanda saat 10.00da YKSMde yapılacak. 17 Nisan saat 14.00da Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmazında katılacağı konferansla devam eden program, aynı günün akşamında Porsuk Kapalı Spor Salonunda bir dizi etkinlikle devam edecek" diye konuştu.
     Bütün vatandaşların "Kutlu Doğum Haftası"nı kutladığını ifade eden Ersoy, vatandaşları yapılacak etkinliklere davet etti.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir İl Müftüsü Ersoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER