Kastamonudaki uyuşturucu davasında karar

Kastamonudaki uyuşturucu davasında karar -Uyuşturucu madde kullanmak ve satmak suçlarından yargılanan 6 sanıktan 3üne, 4 yıla kadar hapis cezaları verildi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda, uyuşturucu madde satmak ve kullanmak suçundan haklarında dava açılan 6 sanıktan 3üne, 2 ile 4 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.
     Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Faruk Usta (47), İsmail Kıral (47), Ömer Yiğit (34), Salahaddin Koşum (46), İbrahim Dalsız (58) ile Nihat Koçkan (29) ve sanık avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan sanık Faruk Usta, uyuşturucu kullandığını ancak ticaretini yapmadığını belirterek, pişman olduğunu ve tedavi olmak istediğini söyledi.
     Söz alan diğer sanıkların da haklarındaki suçlamaları kabul etmediği duruşmada, kararını açıklamayan mahkeme heyeti, uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından sanıklardan Ömer Yiğite 4 yıl 2 ay, Faruk Usta ve İbrahim Dalsıza da 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.
     Mahkeme, diğer sanıklar, Nihat Koçkan, İsmail Kıral ve Selahaddin Koşuma ise tedavi ve denetimli serbestlik uygulamasına tabi tutulmalarına karar verdi.
     Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçen yıl düzenlenen operasyon kapsamında, bir araçta yapılan aramada 5 kilo 142 gram kubar esrar ele geçirilmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan araç sürücüsü Faruk Usta ile diğer şüpheliler gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri mahkemece tutuklanmışlardı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kastamonudaki uyuşturucu davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER