Kastamonudan kısa kısa

Kastamonudan kısa kısa -İl Milli Eğitim Müdürü Aksoydan yarıyıl mesajı


KASTAMONU (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, 2012 -2013 eğitim öğretim yarıyılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Aksoy, mesajında, 12 yıllık zorunlu yeni eğitim sistemiyle 2012 -2013 eğitim öğretim dönemine başladıklarını belirterek, yeni sistemin ilk eğitim öğretim döneminde il genelinde ciddi bir problem yaşanmadığını ifade etti.
     Yarıyıl tatili nedeniyle verilen karnelerin, sadece çocuklara değil, aynı zamanda öğretmen ve velilere de verilmiş olduğunu vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
     Değişik nedenlerden dolayı çocuklarımızın karnelerinde kırık notlar bulunabilir. Kırık not yüzünden evlatlarımızın cezalandırılması, son derece yanlış bir davranış olacaktır. Unutulmamalıdır ki ceza, çocuklarımızın kendilerine olan güvenini kaybetmekten başka bir işe yaramayacaktır. Üstelik hiçbir karne, çocuklarımız kadar değerli değildir. Anne ve babalar, çocuklarının başarısızlıklarının nedenlerini, çalışma yöntemlerini ve kırık not aldığı derslere karşı tutumunu açıkça onlarla tartışmalıdır. Gösterilecek ilgi, anlayış ve destek çocukları, yüreklendirecek, başarıya ulaşma arzularını artıracaktır.
    
     -Aktif Eğitim-Sen, MEB ve KÜye 17 proje sundu
    
     Aktif Eğitim-Sen Kastamonu İl Temsilciliğinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kastamonu Üniversitesine 17 proje sunduğu bildirildi.
     Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kastamonu Üniversitesi ile imzalanan eğitim protokolüne katkı sunmak amacıyla, 17 proje hazırladıkları belirtildi.
     Açıklamada, İl Temsilcisi Mustafa Abak, Kastamonudaki eğitim anlayışına katkı sağlamak adına ellerinden geleni yapacaklarını belirttiği kaydedildi.
    
     -TKDKdan Cidede bilgilendirme toplantısı
    
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kastamonu İl Koordinatörlüğünün (TKDK) Cidede bilgilendirme toplantısı yaptığı bildirildi.
     TKDKdan yapılan yazılı açıklamada, TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğü ile Cide Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde, potansiyel başvuru sahiplerine Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) hibe destekleri konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendiği belirtildi.
     Açıklamada, toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ümit Eren, TKDK uzmanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve potansiyel başvuru sahiplerinin katıldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonudan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER