Kastamonu genç işadamları Fasa iş gezisi

Kastamonu genç işadamları Fasa iş gezisi düzenledi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Genç İşadamları Derneği(KİAD), KOSGEB genel destek programı kapsamında Fasa ticari iş gezi düzenledi.
     Genç KİADdan yapılan açıklamaya göre, heyet Kazablanka, Rabat ve Fes kentlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bu şehirlerin ticaret ve sanayi odalarıyla görüşmeler yapan Genç KİAD heyeti, Kazablanka da Türk-Fas işadamları derneği üyeleriyle ortaklaşa yapılan toplantıda fikir alışverişinde bulundu.
     Fasın tarihi çarşılarını gezerek alışveriş yapan Genç KİAD, Kazablanka şehrindeki aynı anda 25 bin kişinin cami içinde, 80 bin kişinin de avluda namaz kılabildiği dünyanın en büyük 3. camisi olan Hasan İki Camiini ziyaret etti. Fas genelinde bulunan 11 Türk Okulu içerisinde yer alan Mehmet Akif Kolejini de ziyaret eden Genç KİAD, mini yapılan Türkçe olimpiyatında Faslı öğrencilerin okuduğu Türkçe şiir ve şarkıları dinledi.
     Fas gezisiyle ilgili açıklama yapan Genç KİAD Başkanı Alkan Ayakatik, gezinin verimli geçtiğini kaydetti. Ayakatik, Türkiyenin ticari ve kültürel ilişkilerle Afrikaya açılma politikası, Fastaki Türk okullarının Türkiye ile Batı Afrikalı iş adamları arasında bağlar kurma işlevini de yüklenmesine yol açmış. TUSKON temsilcilerinin gayretleriyle kurulan Fas-Türk İşadamları derneğinin ülke genelindeki faaliyetleri devlet erkânıyla birlikte birçok proje yaptıklarını gördük. Özellikle Başbakan ve devlet erkânıyla ikili münasebetlerinin çok iyi olduğunu gözlemledik. Türkiyeden gelen bürokrat ve siyasilerin de Fas-Türk İşadamları aracılığıyla yapıldığını görmemiz bizleri çok sevindirdi. Fastaki Türk okullarının yerel dilleri konuşan öğretmenleri, Türkçe konuşan mezunları, bu ülkelerin üniversitelerinde okuyarak yerel dilleri öğrenen ve ülkeyi tanıyan gençler, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesine önemli katkıda bulunuyor. Kastamonudan kalkıp Dünyaya açılan barış köprülerinden biri olan Fastaki Türk okullarını da yerinde görmek bizleri gerçekten etkiledi ve duygulandırdı.
    
     Muhabir: Yaşar Kuru
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonu genç işadamları Fasa iş gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER