Katılacakları ligi sabırsızlıkla bekliyorlar

Katılacakları ligi sabırsızlıkla bekliyorlar -Yaklaşık 4 yıl önce kapanan Saraybahçe Engelliler Spor Kulübünün basketbolcuları, Kocaeli Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde tekrar bir araya gelerek antrenmanlarını sürdürüyor -Engelli


KOCAELİ (A.A) - Tahir Turan Eroğlu - Yaklaşık 4 yıl önce kapanan Saraybahçe Engelliler Spor Kulübünün basketbolcuları, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde tekrar toplanarak gerçekleştirdikleri antrenmanlarla katılacakları ligi bekliyorlar.
     Kocaelide faaliyet gösteren Saraybahçe Engelliler Spor Kulübü, yönetimdeki sıkıntılar ve maddi imkansızlıklar nedeniyle yaklaşık 4 yıl önce kapanınca, çözüm arayan bedensel engelli basketbolcular, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yeniden bir araya gelerek antrenmanlara başladı. Basketbol için tekerlekli sandalyeleri olmayan sporculardan bazıları normal tekerlekli sandalyelerini basketbol sandalyesine dönüştürerek çalışmalarına devam ediyor.
     Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda çalışmalarını sürdüren bedensel engelli basketbolcular, malzeme yetersizliğinden dolayı antrenmanlarını 2 grup halinde sürdürüyor. Sporcular, çoğunluğunu kendi imkanlarıyla elde ettikleri tekerlekli sandalyelerle antrenör Tahir Tarımın gözetiminde faaliyetlerini sürdürüyor.
     Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenörü Tahir Tarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19-40 yaş arası 25 bedensel engelli sporcularının bulunduğunu belirterek, sporcuların bazılarının ailelere katkı sağlamak amacıyla çalıştığını, bazılarının da öğrenci olduğunu anlattı.
     Oynadıkları kulübün 4 yıl önce kapanmasıyla sporcuların tekrar bir araya gelerek çalışmalara başladığını ifade eden Tarım, yoğun bir şekilde çalışarak gelecek sezon Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligine katılmayı hedeflediklerini söyledi.
     Tarım, tekerlekli sandalye kullanımını ve basketbol kurallarını öğrenerek gelecek yıl profesyonel liglere katılmayı amaçladıklarını dile getirerek, sporcularının özveriyle akşam geç vakte kadar çalıştığını kaydetti.
    
     -Tekerlekli sandalye kullanmam eleştiri konusu oluyor-
    
     Kendisinin engelli olmamasına rağmen takımı çalıştırırken tekerlekli sandalye kullandığını vurgulayan Tarım, Tekerlekli sandalye kullanmam bazen eleştiri konusu da oluyor ama kuralları, hareketleri öğretebilmem için önce kendim yapabilmem gerekiyor. Böylelikle sporculardan ne isteyebileceğimi bilir, isteklerimi yerine getirmelerini beklerim. Tekerlekli sandalye kullanmayı hem seviyor, hem de öğretmek için araç üzerinde oluyorum. İlk çalıştığımda ellerim patlamıştı, zaten bu oyunun da özelliği bu. İlk başladığınızda elleriniz yara oluyor. Önce onlar bana tekerlekli sandalye kullanmayı öğretti, sonra da ben onlara basketbol oynamayı öğrettim şeklinde konuştu.
     Takımın kaptanlığını yapan Hüseyin Yıldız, Kocaelide ilk olarak Saraybahçe Tekerlekli Basketbol Takımı adı altında 1998 yılında liglere katıldıklarını anlatarak, yönetimsel sıkıntılardan dolayı kulübün kapanmak zorunda kaldığını bildirdi.
     Kulüp kapanınca spora devam etmek istediklerini, bunun için bazı girişimlerde bulunduğunu dile getiren Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimarın taleplerine olumlu karşılık vermesi üzerine takımlarını tekrar oluşturarak çalışmalara başladıklarını ifade etti.
    
     -Uygun standartlarda tekerlekli sandalyemiz yok-
    
     Yıldız, yaklaşık 5 aydır antrenman yaptıklarını belirterek, Bu yıl lige katılma süresini kaçırdık ama bizim için bir hazırlanma fırsatı oldu. Gelecek sezon 2. Lige lige katılıp, ardından 1. Lige çıkmayı, tekerlekli sandalye basketbolunda Kocaeliyi iyi yerlere getirmeyi hedefliyoruz. Mayıs ayında kulübümüzün tanıtımını yapmak adına bir turnuva düzenlemeyi planlıyoruz. Misafir takımlar gelecek. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe başta olmak üzere, İzmirden, bir çok ilden takım davet ettik diye konuştu.
     Uygun standartlarda tekerlekli sandalyelerinin olmadığını ve kullanılamayacak durumdaki tekerlekli sandalyelerle antrenman yaptıklarını dile getiren Yıldız, normal tekerlekli sandalyeleri, kendi imkanlarıyla basketbol sandalyesine dönüştürdüklerini anlattı.
     Tekerlekli sandalye olmadığı için aynı anda yalnızca 15 kişinin antrenman yapabildiğine dikkati çeken Yıldız, antrenman günlerini ikiye çıkartarak iki grup halinde çalıştıklarını kaydetti.
     Takımdaki 4 kadın basketbolcudan biri olan Filiz Birinci ise en büyük problemlerinin tekerlekli sandalye olduğunu anlatarak, Her şey iki teker üzerinde bitiyor, tüm kabiliyetimizi burada sergiliyoruz. Sadece tekerlekli sandalyelerimizin iyi olmasını istiyorum dedi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Katılacakları ligi sabırsızlıkla bekliyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER