Kayak Federasyonu Başkanı Ayıka verilen ceza

Kayak Federasyonu Başkanı Ayıka verilen ceza -Hisarcık Gençlik ve Spor Kulübü, Ayıka verilen cezaya tepki gösterdi


KAYSERİ (A.A) - Hisarcık Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık hakkında verilen cezaya tepki gösterdi.
     Kulüp başkanı Mustafa Talip, yaptığı açıklamada, Türkiyede kayak sporunun Özer Ayıkın başkanlığı döneminde hobiden çok spor olarak görülmeye başlandığını söyledi.
     Kulüplerinin 1967 yılından bugüne dek faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkati çeken Talip, şunları kaydetti:
     Özer Ayıkın başkanlık görevine geldiği güne kadar federasyondan hiçbir maddi ve manevi destek görmedik ve malzeme, ekipman yardımı almadık. Ne oldu da Özer Ayık başkan olduktan sonra bu yardımlar başladı, kayak sporu adından söz ettirir hale geldi- Bunları düşünmek gerekir. Erzurum Kayak Merkezi başta olmak üzere bir çok ile kayak tesisleri yapıldı, yurt dışında sporcularımız eğitim görmeye başladı. Binlerce sporcunun yarıştığı pistlerde, elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz sporcumuzun ölüm sebebi olarak Özer Ayıkın gösterilmesi, maalesef bizleri ve kayak sporuna gönül vermiş kişileri derinden üzmüştür. Biz kulüp olarak her zaman Özer Ayık-ın yanındayız.
     Kulüp 2. Başkanı Nazım Söğüt de futbol sahalarında yaşanan kazaların ve ölümlerin hiç birinin faturasının Futbol Federasyonu Başkanına kesilmediğini ifade ederek, Her spor dalında olduğu kadar kayak sporunda da bazı tehlikelerin olduğu aşikardır. Özer başkana verilen cezanın tekrar gözden geçirilerek, iptal edileceği ümidiyle, kayak camiasının üzüntüsünü paylaştığımızı belirtmek isterim dedi.
     Kulüp yönetim kurulu üyesi Güray Gülentürk de Özer Ayıka verilen cezanın Türk sporuna vurulan büyük bir darbe olduğunu savundu. Gülentürk, şöyle devam etti:
     Geçtiğimiz yıl elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz 18 yaşındaki milli sporcumuz Aslı Nemutlu-nun vefatı hepimizi üzmüştür. Ancak, dünyaca ünlü bir tesisi ülkemize kazandıran ve 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapma başarısı gösteren Özer Ayık gibi, kayak sporuna sevdalı bir ismin bu kazadan dolayı cezalandırılması hepimizi derinden üzmüştür. Hak mahrumiyetine bağlı olarak başkanlığının düşürülmesi, Özer Ayık-a değil Türk kayak sporuna verilmiş en büyük cezadır.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayak Federasyonu Başkanı Ayıka verilen ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER