Kayıp Alman turistler jandarma tarafından kurtarıldı

Kayıp Alman turistler jandarma tarafından kurtarıldı -Antalya Musa Dağında kaybolan Alman turistler jandarma tarafından bulundu


ANTALYA (A.A) - Antalyanın Kumluca ilçesine bağlı Olimpos mevkisi yakınlarındaki Musa Dağında kaybolan iki Alman turist, jandarma tarafından bulundu.
     Edinilen bilgiye göre, Olimpos mevkisinde bir pansiyonda tatil yapan Alman turistler Melanie Vozz (37) ve Monika Maria Helber (52), sabah saatlerinde Musa Dağı eteklerinde yürüyüş yapmaya başladı. Dönüş yolunu kaybeden Vozz ve Helberin kaldıkları pansiyonu arayarak durumu bildirdi.
     Vozz ve Helbere telefonla ulaşan jandarma, turistlerden bulundukları bölgeden ayrılmamalarını ve telefonlarını açık tutmalarını istedi. Bu sırada Jandarma Entegre Muhabere Sistemiyle (JEMUS) 156 Acil Çağrı Konumlama Sistemi sayesinde turistlerin bulundukları noktanın koordinatları belirlendi.
     Turistlerin araç ulaşımının bulunmadığı dağlık bölgede olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından Vozz ve Helberin bulunduğu bölgeye ulaştı. Adrasan Sağlık Ocağına götürülerek muayeneleri yapılan iki turiste, daha sonra getirildikleri Adrasan Jandarma Karakolunda yemek ikram edildi.
     İfadelerine başvurulan Vozz ve Helber, daha sonra Olimpostaki pansiyonlarına götürüldü.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Kayıp Alman turistler jandarma tarafından kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER