Kayısılı yemek ve tatlı yarışması

Kayısılı yemek ve tatlı yarışması -Yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi


MALATYA (A.A) - Malatyada düzenlenen kayısılı yemek ve tatlı yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Anemon Otelde düzenlenen ödül töreninde konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, yarışmayı Malatya mutfağını, tanıtmak ve kentin yemek kültürüne yeni lezzetler ilave etmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.
     Bu kapsamda dün amatörlerin yarışmaya katıldığını, 55 yemek ve 37 tatlının bu vesileyle Malatya mutfağına kazandırıldığını kaydeden Şahin, bugün de şeflerin yarıştığını, böylelikle en az 25 yeni yemeğin ve bir o kadar da tatlının tanıtıldığını belirtti.
     Malatya mutfağını Türkiyeye ve dünyaya tanıtma arzusu ve iddiasında olduklarını ifade eden Şahin, "Malatyanın marka değeri kayısıyı daha fazla nasıl ortaya koyabiliriz, mutfağımızda farklı bir ürün olarak insanımıza nasıl sunabiliriz, onun çalışması ve çabası içinde olduk. Bu çerçevede buradaki çalışmalarımıza paralel olarak dünyanın önemli şehirlerinde de Malatya Yemek Günleri adı altında hem mutfağımızı, hem de şehrimizin diğer kültür ögelerini insanlara tanıtıp, ilimizi daha bilinir, görünür duruma getirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
     Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da kentte çok iyi bir mutfak kültürü olmasına rağmen bugüne kadar yeteri kadar tanıtamadıklarını belirterek, kayısılı yemek ve tatlı yarışmasının bu kapsamda düzenlendiğini vurguladı. Çakır, şehirlerin tarihten gelen birikimi olduğuna değinerek, bu kültürü öne çıkarmak istediklerini kaydetti.
     Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Yalçın Manav da yarışmaya 165 çeşit tatlı ve yemekle 105 kadının katıldığını söyledi.
     Manav, Malatya Valiliği ile birlikte Malatya yemeklerini kitaplaştırarak, İngilizce, Fransızca ve Çince yayınlayacaklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren kadınlara ve şeflere ödülleri verildi. Birinciler cumhuriyet altını, ikinciler yarım altın, üçüncülerse çeyrek altınla ödüllendirildi.
     Amatörlerde kayısılı tatlı yarışması dalında Mücella Çığlık, yemekte Gülhan Erdem birinci oldu. Şeflerde ise tatlıda Sedat Alpkıray, yemekte Rıfat Korucuoğlu birinciliği elde etti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Kayısılı yemek ve tatlı yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER