Kaymakamdan SBS Türkiye birincisine cumhuriyet altını

Kaymakamdan SBS Türkiye birincisine cumhuriyet altını


MERSİN (A.A) - Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 507.424 puan alarak Türkiye birincisi gelen Nezihe Ezgi Menzi Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin tarafından cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.
     SBS Türkiye birincisi Menziyi okul müdürü Mürüvvet Demirtaş ile birlikte makamında kabul eden Kaymakam Özefe, `Nezihe Ezgi Menzi kızımızı, ailesini ve başta okul müdürü olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Nezihenin başarısının diğer öğrencilere örnek olmasını diliyor, başarıya açılan kapının onlara da yol gösterici olmasını diliyorum dedi.
     SBS sınav sonuçlarının açıklandığında Türkiye birincisinin Erdemliden TED Mersin Koleji Çeşmeli ilköğretim okulundan çıktığını duyduğumuzda çok sevindik diyen Kaymakam Özefe, `Sonuçların açıklandığında sanırım o zamanlar Satranç turnuvası vardı ve Konyada idiniz. Türkiye birinciliği çok önemli bir başarıdır. Sana birincilik getirmene sebep olan ailene, öğretmenlerine yürekten teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
     Okul Müdürü Mürüvvet Karataş ise, Türkiyeye nitelikli insan yetiştirmenin sadece eğitimle mümkün olduğunu dile getirdi.
     Karataş, `Ezgi kızımız bunun en güzel örneği. Hem derslerinde ki başarısı, hem de diğer alanlarda da ülkemizi temsil ediyor ve birçok başarıyı birlikte getiriyor. Kendisi Satrançta Avrupa ikincisi. Eğitimine ve başarısına bu büyük ölçüde etki ediyor. Çocuklarımızın çok yönlü yetiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Milli eğitim bakanlığının öğretmen, performansına çok dikkat etmesi gerekiyor. Öğretmenler sadece ders veren öğretmenler olmamalı. Çocuğun mutlaka ufkunu da genişletmeli dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Kaymakamdan SBS Türkiye birincisine cumhuriyet altını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER