Kaynarca Belediyesi Toplu Konut İşletmesi Müdürü

Kaynarca Belediyesi Toplu Konut İşletmesi Müdürü Zabun: -Emsalleri 130 bin liradan satıldığı konutları belediyenin sağladığı avantajlardan faydalanarak 95 bin liradan veriyoruz


SAKARYA (A.A) - Kaynarca Belediyesi Toplu Konut İşletmesi Müdürü Ali Zabun, emsalleri 130 bin liradan satılan konutları belediyenin imkanlarından faydalanarak 95 bin liradan sattıklarını söyledi.
     Zabun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konutlarda KDV oranlarının büyükşehir sınırlarındaki arsa değerine göre yüzde 1, yüzde 8 ve 18 oranlarında uygulanacağını belirterek, Kaynarcanın konutta yüzde 18lik KDV uygulamasından henüz büyükşehir sınırları içinde olmadığı için muaf tutulacağını bildirdi.
     Konutların ihalesinin kısa süre sonra ihaleye çıkacağını açıklayan Zabun, İhale süreci ve projeler hazırlandı. 17 Blokta 144 daire yapılacak. Sosyal donatım alanında bir adet market, fitness salonu, kafeterya bulunacak. Kendine ait otoparkı olacak. Peyzaj olarak spor tesisleri var 2 adet tenis kortu, basketbol ve çok amaçlı halı sahalı spor alanı yer alacak diye konuştu.
     Belediyenin konut piyasasına girmesinin fiyatları aşağı çektiğini ifade eden Zabun, şunları söyledi:
     Şu anda Kaynarcada konut yapan müteahhitler var, onlar 120 metrekarelik daireyi 130 bin lira gibi fiyatla satıyor. Emsalleri 130 bin liradan satılan konutları belediyenin sağladığı avantajlardan faydalanarak 95 bin liradan veriyoruz. Ayrıca kredi imkanı da sağlıyoruz. Kredi faizini de normalden 0.20 puan aşağısına veriyoruz. Toplam 50 bin lira kredi çekip 100 bin lira ödeyecek kişi böylelikle 70 bin lira ödeyerek, yaklaşık 25 bin lira avantajlı oluyor. Belediye işletmesi olduğumuz için KDVden de istisnayız. Biz fiyatları dengeliyoruz, aşağı çekiyoruz. Kaliteyi de artırıyoruz.
    
     Muhabir: Sedat Balta / Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kaynarca Belediyesi Toplu Konut İşletmesi Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER