Kayseride Etiyopya Fahri Konsolosluğu açıldı

Kayseride Etiyopya Fahri Konsolosluğu açıldı -Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydaka fahri konsolosluk belgesi verildi


KAYSERİ (A.A) - Etiyopyanın Kayseri Fahri Konsolosluğu törenle açıldı.
     Boydak Holdingin Kayseri Organize Sanayi Bölgesindeki merkezinde düzenlenen açılış töreninde, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydaka da Etiyopyanın Ankara Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu tarafından fahri konsolosluk belgesi verildi.
     Boydak, konuşmasında, Etiyopya Fahri Konsolosluğu görevinin kendisine daha fazla sorumluluk yüklediğini belirterek, Kayseri ile Etiyopya arasında ticari, siyasi, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacağını söyledi.
     Boydak, şunları kaydetti:
     Türkiye ve Etiyopya Dışişleri Bakanlığına, fahri konsolos olmamı destekledikleri için teşekkür ederim. Dünyanın en köklü ülkelerinden biri olan Etiyopyanın, eski adıyla Habeşistanın, Kayserideki fahri konsolosluğu görevini gurur ve onurla yerine getireceğim. İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilere önem veriyorum. Burada açtığımız ofisimiz halkımıza, iş adamlarımıza her zaman katkıda bulunacaktır dedi.
     Etiyopyanın Ankara Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu da Kayserideki fahri konsolosluğun iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağlayacağını belirtti.
     Şükrü Boydaka, teşekkür ederek, iki ülke arasında köprü görevi yapması temennisinde bulunan Wirtu, Ülkenizde, yerel anlamda da ekonomik ve kültürel ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Kayseri ve Etiyopya arasında ticari ve siyasi ilişkileri geliştirmek için burada fahri konsolosluk açıyoruz. Şükrü Boydakı tebrik ediyorum. Fahri konsolosumuz olmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum diye konuştu.
     Törene, Vali Mevlüt Bilici, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurumu Başkanı Ahmet Hasyüncü de katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kayseride Etiyopya Fahri Konsolosluğu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER