Kayseride Karakucak güreş müsabakaları yapılacak

Kayseride Karakucak güreş müsabakaları yapılacak


KAYSERİ (A.A) - Talas ilçesinde Karakucak güreş müsabakaları düzenleneceği bildirildi.
     Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, 22 Eylül Cumartesi günü Ali Dağı Komando Caddesi-ndeki Mehmet Şafak Yaşam Parkı ve yamaç paraşütü iniş alanında karakucak güreş müsabakalarının düzenleneceğini söyledi.
     Ata sporlarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Ata sporlarımız olan binicilik ve güreşi yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Binicilik artık geleneksel hale geldi. Şimdi sıra diğer ata sporumuz güreşte. Bunun için çimlendirdiğimiz 40 bin metrekare alanda yapılacak müsabakalara, pehlivanlarımız başta olmak üzere 400 güreşçi katılacak. Festival havasında geçecek bir güreş yarışması olacak. Güreş müsabakalarına başta Talaslı hemşehrilemiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.
     Talas Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü Fatih Demir ise, hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirterek, İki yıl önce yaz spor okullarında güreşe başlamıştık. O günlerde 15 olan sporcu sayısı bugün 70e ulaştı. Şimdiye kadar 4 sporcumuz güreş eğitim merkezlerini kazandı. Hafta sonu yapılacak güreşlerde Türkiye-nin önemli kulüplerinden başpehlivanlar katılacak. Yani İçanadolu-nun Kırkpınar-ı Talasta olacak dedi.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Mesut İnce
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayseride Karakucak güreş müsabakaları yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER