Kayseride Mart ayı kültür

Kayseride Mart ayı kültür-sanat dolu geçecek


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi kentin sosyal ve kültürel hayatına renk katan etkinlikleri, Mart ayında da vatandaşlara keyifli anlar yaşatacak.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca düzenlenecek konserler, tiyatrolar ve söyleşilerle Kayserililer dolu dolu bir Mart ayı geçirecek.
     Mart ayının ilk etkinliğinde Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Merdiven isimli oyunu sahneye koyacak.
     Şehir Tiyatrosundaki oyun, 1 Mart Cuma günü saat 19.30da tiyatroseverlerle buluşacak.
     Nazım Kurşunlunun yazdığı 2 perdelik trajikomik oyun, emekli bir devlet memurunun eski bir arkadaşı ile karşılaştıktan sonra tepe taklak olan hayatını konu alıyor.
     Ücretsiz olarak izlenecek oyun, kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler için ise 8-15-29 Mart Cuma günleri yeniden sahnelenecek.
    
     -Büyükşehir değerlerine sahip çıkıyor-
    
     Mart ayı içerisinde Büyükşehir Değerlerine Sahip Çıkıyor başlığı ile gerçekleşecek bir başka etkinlikte ise Kayserili duayen sanatçı İsmail Ediz anılacak.
     Daha önce Ahmet Gazi Ayhan, İsmail Ötenkaya, Neşet Ertaş ve Aşık Veysel gibi Türkiyeye mal olmuş önemli sanatçılar için anma gecesi düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kez de İsmail Ediz Gecesi düzenleyecek.
     2 Mart Cumartesi günü Şehir Tiyatrosunda gerçekleşecek program saat 19.30da başlayacak. Gecede TRT Sanatçısı Orhan Saygıcı konuk sanatçı olarak sahne alacak.
    
     -Masal dünyasına yolculuk-
    
     Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından sahnelenecek Masal Dünyasına Yolculuk isimli çocuk oyunu, çocuklara masal dünyasının kapılarını aralayacak.Şehir Tiyatrosunda sahnelenecek oyun 3 Mart Pazar günü saat 13.00te çocuklarla buluşacak.
     Oyun, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için ise 10-17-31 Mart Pazar günleri aynı saatte yeniden çocuklarla buluşacak.
     Yaşadığı kenti daha yakından tanıyan, tanıdıkça daha çok seven ve bu şehir için yeni projeler ortaya koyan gençlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Yaşadığımız Kent Kayseri programının konuğu ise KASKİSPOR kadın Basketbol Takımı olacak.
     4 Mart Pazartesi günü Meclis Salonunda gerçekleşecek olan program, saat 11.00de başlayacak. Programa tüm sporseverler ücretsiz olarak katılabilecek.
    
     -Her ay çok çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz-
    
     Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekinin önderliğinde çok çeşitli etkinlikleri Kayserililerle buluşturduklarını söyledi.
     Mart ayı etkinlikleri hakkında bilgiler veren Durukan, şunları kaydetti:
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin kültür ve sanat etkinlikleri anlamında daha canlı olabilmesi için her hafta, her ay çok çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Mart ayıyla birlikte yine bu etkinliklerimiz tüm hızıyla devam edecek. Mart ayının ilk programı, 1 Mart Cuma günü sahnelenecek Merdiven isimli oyun olacak. Sizlerinde yakından bildiği gibi geçtiğimiz günlerde bu oyunları takip eden 10 bininci seyirciye Büyükşehir Belediye Başkanımızın hazırlatmış olduğu plaketi takdim etmiştik. Bu oyun, Mart ayında her Cuma günü Şehir Tiyatrosunda tiyatroseverlerle buluşacak.
     Öte yandan Büyükşehir Değerlerine Sahip Çıkıyor adı altında şehrimizin kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan, adını tüm Türkiyeye duyurmuş insanları bir kez daha hatırlamak için de etkinliklerimize devam ediyoruz. Bu ayki konuğumuz İsmail Ediz olacak. Türk Sanat Müziğine büyük değer katmış İsmail Ediz Gecesi 2 Mart Cumartesi günü saat 19.30da Şehir Tiyatrosunda tüm müzikseverlerle bir araya gelecek. 3 Mart Pazar günü yine bir tiyatro faaliyetimiz olacak. Masal Dünyasına Yolculuk isimli oyun, çocuklara yönelik olarak sahnelenecek. Saat 13.00te Şehir Tiyatrosundaki oyuna tüm çocukları davet ediyoruz. 04 Mart Pazartesi günü ise şehrimizin gururu olduğu kadar Türkiyenin de gururu olan ve Eurocupta ilk defa iki kez final oynayan kadın basketbol takımız KASKİSPORun değerli hocası ve yöneticileri, yaklaşık 4 yıldır yürüttüğümüz Yaşadığımız Kent Kayseri programında öğrencilerimizle beraber olacak. Bu programla KASKİSPOR, Moskovaya gitmeden önce son defa Kayserili basketbol severlerle bir araya gelecek. Tüm basketbol severleri, saat 11.00de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştireceğimiz programa davet ediyorum.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseride Mart ayı kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER