Kayseride okullarda süt dağıtımı başladı

Kayseride okullarda süt dağıtımı başladı -Okul Sütü programıyla Kayseride 474 okulda, 110 bin öğrenciye okul sütü dağıtımı yapılacak


KAYSERİ (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında, Kayseride 474 okulda, 110 bin öğrenciye okul sütü dağıtımı yapılacak.
     Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile birlikte, Melikgazi TOKİ Adnan Menderes İlkokulunda öğrencilere süt dağıttı.
     Vali Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, il genelinde 474 okulda, 110 bin öğrenciye okul sütü dağıtımının yapılacağını belirterek, Bu dönem itibari ile süt dağıtımı haftada 3 gün yapılacak. Öğrencilerimize süt dağıtımı yapmaya başladık dedi.
     Süt dağıtımıyla ilgili daha önce değişik spekülasyonların olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bu durum bilgisizlikten kaynaklandı. Sütlerde bir problem olmamıştı ama bazı öğrencilerin süt içerisinde bulunan maddelere karşı duyarlılık göstermesinden kaynaklanan problemler yaşanmıştı. Bu sadece Milli Eğitim Bakanlığının takibinde değil aynı zamanda Halk Sağlığının ve Tarım Bakanlığımızın takibinde yapılmakta. Bu 3 birimimiz konuyla ilgili çalışmalar yaptı. Hem sağlıklı bir süt dağıtımı olacak hem sağlıklı bir süt içimi olacak. Çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri sağlıklı büyümeleri için, bu süt dağıtımı bu dönem boyunca devam edecek.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseride okullarda süt dağıtımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER