Kayserideki yayın ve kitap basımı

Kayserideki yayın ve kitap basımı


KAYSERİ (A.A) - Nüfusu 1 milyonun üzerinde ve önemli bir sanayi kenti olan Kayseride yayın ve kitap basım sektörünün istenilen düzeyde bulunmadığı bildirildi.
     Netform Matbaacılıktan yapılan yazılı açıklamada, 24 yayıncının bulunduğu Kayseride geçen yıl 159 kitap basıldığı, basılan kitap adedinin ise 232 bin 450 adet olduğu belirtildi.
     Kayserinin yayıncı sayısı bakımından Türkiye genelinde 10, kitap sayısı bakımından da 8. sırada yer aldığı kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi:
     Ülkemizdeki yayıncıların yüzde 54ü 3 büyük kentte yoğunlaşmış durumda. Bu üç büyük kentteki yayıncılar, ülkemizde basılan kitapların yüze 88,5ini basıyor. Kitap basım tekniği ve teknik hizmetler bakımından büyük kentlerden hiç de geri kalmayan şehrimizde, ülkemizde basılan kitapların ancak binde 1,3ü basılabiliyor. İlimizde geçtiğimiz yıl basılan 159 adet kitaplar içinde kamunun bastırtığı kitaplar da yer alıyor. Okunan kitaplar dışında, ilimizde baskısı yapılan kitap sayısı hiç de iç açıcı değil. Basımı yapılan kitaplar da ortalama 500, 1000, 1500 adet tirajla basılabiliyor. Özellikle İstanbulda 50. baskısı ile 100 bin tirajlı basılan kitapları göz önünde bulundurduğumuzda aramızdaki uçurum daha iyi anlaşılır. Dört üniversiteli şehrimizde akademik çevrelerce basılan eserlerin yetersizliği veya basım için büyük kentlerin tercih ediliyor olması gibi nedenler, şehrimizin kültürel imajı konusunda olumsuz ip uçları veriyor.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kayserideki yayın ve kitap basımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER