Kayseri, Sivas ve Yozgatta fiyat artışları

Kayseri, Sivas ve Yozgatta fiyat artışları


KAYSERİ (A.A) - Kayseri, Sivas ve Yozgatta nisan ayında fiyatı en çok artan ürünler kadın gömleği, erkek ceketi ve limon oldu.
     Türkiye İstatistik Kurumu Kayseri Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ana harcama grupları itibariyle aylık bazda en fazla artış gösteren grup yüzde 10,33 ile giyim ve ayakkabı olurken, bunu yüzde 1,55 ile eğitim ve yüzde 0,48 ile lokanta ve oteller izledi. Gıda ve Alkolsüz içecekler ise yüzde eksi 2,51 ile en fazla düşüş olan grup oldu.
     Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde nisan ayında Tüketici Fiyatları Endeksinde bir önceki aya göre yüzde -0,17 düşüş, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 2,59, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,84 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,25 artış gerçekleşti.
     Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde nisan ayında fiyatı en çok artan ürünler yüzde 28,42 ile kadın gömleği, yüzde 27,97 ile erkek ceket ve yüzde 24,97 ile limon olurken, en çok düşüş gösteren maddeler yüzde eksi 54,04 ile patlıcan ve yüzde eksi 53,86 ile sivri biber oldu.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri, Sivas ve Yozgatta fiyat artışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER