Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünden İstasyon Projesi

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünden İstasyon Projesi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kentte meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi amacıyla, İstasyon Projesi başlatıldı.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte 2012 yılı trafik istatistiklerine göre, meydana gelen trafik kazalarında 91 kişinin öldüğü, aynı yıl da meydana gelen 2 bin 923 trafik kazasında 4 bin 390 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.
     Meydana gelen kazaların yüzde 35inin kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak kusurundan kaynaklandığı ve en çok kazaların gerçekleştiği yerin ise Cumhuriyet Meydanı olarak tespit edildiği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Bu sebeple Trafik Denetme Şube Müdürlüğü olarak İstasyon projesi adlı bir Trafik Uygulama Projesi geliştirilerek 26 Mart 2013 günü itibariyle uygulamaya başlanacaktır. Projede, kentin en çok trafik akımının olduğu iki güzergah seçilmiş ve burada 7 ana trafik kural ihlali başta olmak üzere sıfır trafik kuralı ihlali politikasının gerçekleşmesine yönelik personel görevlendirmesi yapılacaktır. Böylelikle, proje sayesinde bu iki koridorda sürücüler üzerinde, en çok ihlal edilebilen trafik kurallarına azami riayet sağlanacak, sair güzergahlarda da doğru seyir alışkanlığını arttırıcı rolü olacaktır.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünden İstasyon Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER