Kayseri Özel İdaresinde toplu sözleşme töreni

Kayseri Özel İdaresinde toplu sözleşme töreni -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, ilerledikçe, onun sevenleri aynı oranda artmayabilir, bu kadar güçlenmesini istemeyen olabilir. Oturup, tek


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, ilerledikçe, onun sevenleri aynı oranda artmayabilir, bu kadar güçlenmesini istemeyen olabilir. Oturup, tekrar düşünüp, yoksa güçlenmesek mi- demeyiz dedi.
     Yıldız, Kayseri Özel İdaresi ile Yol-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, yetkililerin Afyonkarahisardaki patlamaya ilişkin açıklamalarının dikkatle izlenmesi gerektiğini söyledi.
     Bizde bir alışkanlık oluştu, hemen cevap verme, bir şeyler söyleme ihtiyacı duyuluyor diyen Yıldız, şöyle devam etti:
     Onları hızlı söylemek ile doğruyu yakalamak arasında bir açı var. Bu açıyı büyütmemek lazım, bu açıyı kaybetmemek lazım. Bizlerin olayı olduğu gibi kamuoyuyla, vatandaşlarımızla paylaşmamız gerekiyor. O yüzden hepimizin sabırlı olması, doğruyu aynı şekilde izleyebiliyor ve dinleyebiliyor olması lazım.
     Yıldız, işveren konumundaki kamuya ve işçilere düşen görevler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Bizim toplumsal huzurun gerginliğini oluşturan parçaları değil, tam tersi, onun olumlu yönlerini oluşturan kişiler olmamız lazım. Toplumumuz her zamankinden daha fazla milli birlik ve beraberliğe ama hangi sektörde ve kolda olursa olsun, ihtiyacı var. Bakın Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, ilerledikçe, onun sevenleri aynı oranda artmayabilir, bu kadar güçlenmesini istemeyen olabilir. Oturup, tekrar düşünüp, yoksa güçlenmesek mi- demeyiz. Biz güçlenmeye ve büyümeye inşallah devam edeceğiz. Bu ülkenin idare edilmesi adına koyduğumuz bu irademizi eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Kimse bizden gücümüzü azaltmamızı, bu manada frene basmamız istemesin. Biz bunu yapmayız. Bizler aynen o şehitlerimiz gibi bu yola baş koymuşuz ve bundan geri dönmeyiz. Kendimizden daha çok sevdiğimizi çocuklarımıza, şu an ki ülkemizden daha güzel bir ülke bırakmak adına canla başla gece gündüz demeden uğraşırız. O yüzden bugün burada atacağımız imzaları, bu toplumsal barışın önemli ögelerinden biri olarak atmamız gerekiyor.
     İşçilerin boş oturmayı istemeyeceklerine, herkesten çok evlerine helal lokma götürmek için uğraşacaklarına ve gayret edeceklerine inandığını dile getiren Yıldız, Bu yüzden hiçbirisi emeğini esirgemeyecektir ama 21 milyon lira bütçesi olan bir yerden, personel giderlerini, beldelerin köylerin yatırımlarını buradan karşılayacağız. Ben normları, hizmet ögeleri uyanların, farklı kurumlarda istihdamıyla alakalı Ulaştırma Bakanımızla konuştum. Eğer hizmetleri uyanlar varsa bir miktar daha bütçesi geniş olan yerler tarafından finanse edilmesi, Kayserimiz açısından da sağlıklı olacaktır diye konuştu.
    
     -Mustafa Kumlunun konuşması-
    
     Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ise Afyonkarahisardaki patlamanın ardından birçok senaryo üretilmeye başlandığını ve çeşitli sorular ortaya atıldığını belirterek, Böylesine önemli bir olayda, bilgi kirliliğinin önlenmesi için kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi önem arz etmektedir. Eğer olay bir iş kazasıysa bu durum ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yaşanan zafiyetin en acı ve ibret verici göstergelerinden biri olacaktır dedi.
     Ülkenin her köşesinde barışa ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kumlu, şunları kaydetti:
     Maalesef ülkemiz bugün sanki bir ateş çemberinin içinden geçmektedir. Ardı arkası kesilmeyen şehit haberleri yüreğimizi yakmaya devam etmektedir. Şu çok açık ki, yapılan bu hain saldırılar, ülkemiz üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçasıdır. Bu saldırıların tek hedefi milletimizin birliğini bütünlüğünü bozmaktır. Ama bu hain eylemler milletimizi birbirine düşürmek şöyle dursun, aramızdaki kardeşlik bağını daha da güçlendirecektir.
     Türk halkı bugüne kadar yaşanan tüm felaketler karşısında sıkı sıkı kenetlenmeyi bilmiştir. Beklentimiz aynı duyarlılığı siyasi parti liderlerinin de göstermesi ve sorunlar karşısında ortak çözüm üretebilmesidir. En çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde liderlerin birbirini kıyasıya hırpalaması moral bozucudur. Bu durum yeni kutuplaşmalara yol açabileceği gibi ülkemize zarar vermektedir.
     Konuşmaların ardından İl Özel İdaresi ile Yol-İş Sendikası arasında 1 Mart 2011-28 Şubat 2013 tarihlerini kapsayan 331 işçi adına toplu iş sözleşmesi imzalandı.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Kayseri Özel İdaresinde toplu sözleşme töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER