Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk davası

Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk davası -Tutuklu yargılanan fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Özışıkın tutukluluğunun devamına karar verildi -Özışıkın fabrikada şoför olarak çalışan kardeşi ise tahliye edildi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili 156 sanık hakkında görülen davada, tutuklu yargılanan fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışıkın tutukluluğunun devamına karar verildi. Özışıkın fabrikada şoför olarak çalışan kardeşi Savaş Özışık ise tahliye edildi.
     Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Vedat Ali Özışık ve kardeşi Savaş Özışık ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, suçun vasfı, delillerin büyük oranda toplanması ve sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak, Vedat Ali ve Savaş Özışıkın tahliyelerine karar verilmesini istedi.
     Kayseri Şeker Fabrikaları A.Ş. ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Avukatı Avukat Mehmet Eroğlu, suçun vasfı bakımından, iddia makamının, sanıkların tahliyesi yönündeki görüşüne katılmadıklarını bildirdi.
     Tutuklu sanıkların avukatı Battal Özgür de müvekkillerinin 29 aydır cezaevinde bulunduğunu hatırlatarak, bilirkişi raporunda, ihalelerde usulsüzlük olmadığı tespitinin yapıldığını, bu nedenle müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi.
    
     -Adalete susadım-
    
     Sanık Vedat Ali Özışık da tahliyelerini talep eden iddia makamını kutladığını belirterek, Dünyanın bütün nehirleri, adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez. Ben adalete susadım dedi.
     Görev yaptığı süre içinde müfettişlerin, Kayseri Şeker Fabrikasını 8 kez incelediğini, ancak bir şey bulunamadığını ifade eden Özışık, siyasi organizasyonla kendisine komplo kurulduğunu iddia etti.
     Herhangi bir suç işlemediğini, ihalelerde denetimsiz iş yapmadığını savunan Özışık, şunları kaydetti:
     Ben bir komploya kurban gittim, 29 ayıma mal oldu. Cinayet sadece silahla, bıçakla olmuyor. Hukuksuzluk da bir cinayettir. Silahla, bıçakla bir defa ölüyorsun, ama hukuksuzlukta ailenle birlikte her gün ölüyorsun. Savcı Cemil Tuğtekin, iddianamede özel hayatımı deşifre etti, beni itibarsızlaştırdı. Hapishanede, etrafımdaki KCKlıların hepsi tahliye oldu. Biz bu ülkeye yatırım yaptık, hizmet ettik. Bizi tahliye edin.
     Sanık Savaş Özışık da 29 aydır tutuklu bulunduğunu, bu sürenin kendisini mağdur ettiğini ifade ederek, tahliyesini istedi.
    
     -Mahkemenin kararı-
    
     Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, verilen aranın ardından kararı açıkladı.
     Savunması alınamayan sanık Hasan Hüseyin Sipahi hakkında yakalama kararı veren mahkeme, sanıkların usulsüz ödeme yaptıkları iddialarına ilişkin ayrıntılı bir ek bilirkişi raporu alınmasını kararlaştırdı.
     Sanık Savaş Özışıkın oy çokluğuyla tahliyesine karar veren mahkeme, kuvvetli suç şüphesi, talep edilen ceza miktarı, kaçma kuşkusu, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı kurma ihtimali göz önüne alındığında Vedat Ali Özışıkın tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Mehmet Tosun-Barış Kılıç
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER