Kayseri Şeker Fabrikasının 57. genel kurulunda

Kayseri Şeker Fabrikasının 57. genel kurulunda denetim kurulu üyeleri seçildi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Şeker Fabrikasının 57. olağan genel kurul toplantısında yeni denetim kurulu üyeleri seçildi.
     Genel kurulda divan başkanlığı yapan Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, fabrikanın önemli ve kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, Kayseri Şeker Fabrikasının, içerisine saplandığı bataklıktan kurtulabilmesi için hepimiz ayrı ayrı fedakarlıklar gösterdik. Bir buçuk yıl önce vicdanlarımızın sesini dinleyerek bu büyük taşın altına elini koyan bizler, kısa fakat meşakkatli bir sürecin ardından, bu fabrikayı bugün yeniden Türkiyenin en büyükleri arasındaki yerine kavuşturmanın, haklı gururunu taşımaktayız diye konuştu.
     Görev aldıkları dönemde yaşanan tutuklama ve gözaltılar nedeniyle büyük bir yönetim boşluğu yaşayan şirketin kasasında 210 lirası olduğunu ve birçok bankadan icra kararı çıkmış olduğunu hatırlatan Akay, şunları söyledi:
     Her şeyden önce şirketin kısa ve uzun vadeli borçlarını ödeyebilmesi, birçoğunun yeniden yapılandırılabilmesi ve ceza olarak karşımıza çıkan birçok vergi ve sigorta primlerinin karşılanabilmesi için bankalarla masaya oturduk. Şirketin 650 milyon liralık borcu için 450 milyon liralık kredi sözleşmesi imzaladık. Diğer kısa vadeli borçlarımız ise yeniden yapılandırıldı. Yaşanan olumlu gelişmeler ve yakalanan başarıdan dolayı asla rehavete kapılmadık. Aslında bu şirketin istikrarlı bir yönetim ve tasarruf ilkesine riayetle, aşamayacağı hiçbir engel yok. Ve yakalamaya çalıştığımız kurumsal anlayış ve çiftçi odaklı yatırımlar ile bu şirketin kar etmemesi için hiçbir gerekçe yok.
     Kendilerinden önceki bilanço dönemini 35 milyon lira zararla kapatan şirketin geçen yıl 71 milyon 600 bin lira kar elde ettiğini vurgulayan Akay, ayakta tutmaya çalıştıkları fabrikayı zirveye çıkartmak için verdikleri mücadeledeki desteklerinden dolayı fabrika çalışanları ve çiftçilere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından yapılan seçimde denetim kurulu üyeliklerine Fırat Kars, İbrahim Mollamehmetoğlu ve Niğmetullah Sevim seçildi.
    
     Muhabir: Tevfik Işık
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri Şeker Fabrikasının 57. genel kurulunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER