Kayserigaz Genel Müdürü Bora:

Kayserigaz Genel Müdürü Bora: Doğalgazlı binalarda kaloriferler arzu edildiği zaman, dilediğince yakılabilir


KAYSERİ (A.A) - Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, Doğalgazlı binalarda kaloriferler arzu edildiği zaman, dilediğince yakılabilir dedi.
     Bora, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bina yöneticilerinin doğalgaz kullanımı konusunda yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.
     Apartman yöneticileri tarafından Kayserigaz ve Büyükşehir Belediyesinin 15 Kasıma kadar doğalgaz tüketimi yapan binalarda doğalgaz kullanılmasının yasak olduğu yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten Bora, Yapılan yanlış bilgilendirmeler abonelerimizin gündemini fazlasıyla meşgul etmektedir. Ancak verilen yanlış bilgilerin aksine doğalgazlı binalarda kaloriferler arzu edildiği zaman, dilediğince yakılabilir. Ayrıca kömürlü kazan ve sobalarda olduğu gibi bir yakma tarihi ve saatleri de bulunmamaktadır dedi.
     Vatandaşların en ekonomik ve en konforlu ısınma yöntemi olan doğalgazı kullanmalarının önünde hiçbir engel bulunmadığını ifade eden Bora, konu ile alakalı yanlış bilgilendirmeler yapıldığından dolayı bu açıklamaları yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.
     Bora, ayrıca gelen zamlara rağmen doğalgazın hala en ekonomik yakıt olma özelliğini de sürdürdüğü ifade ederek şunları kaydetti:
     100 metre karelik alana sahip bir konutta ısınma ihtiyacında kömür, mutfak ve sıcak su ihtiyacının giderilmesinde tüp kullanılırsa yıllık 2 bin 900 lira harcanıyor. Bu maliyet doğalgaz kullanılması halinde bin 400 liraya geriliyor. Isınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacında doğalgaz kullanmayı tercih edenler kömür ve tüp kullananlara göre yüzde 50, elektrik ve tüp kullananlara göre yüzde 70 daha az ödüyorlar.
     Bora, vatandaşların doğalgaz faturalarının artmaya başladığı bu dönemde özellikle yetkisiz tahsilat noktalarına dikkat etmeleri ve bu noktalara fatura yatırmamaları konusunda da uyarılarda bulundu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayserigaz Genel Müdürü Bora: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER