KAYSO Meclis Toplantısı yapıldı

KAYSO Meclis Toplantısı yapıldı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Toplantısı yapıldı.
     Meclis Başkanı Nureddin Okandan, toplantıda yaptığı konuşmada, oda seçimlerinden önceki son meclis toplantısını yaptıklarını anımsatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Okandan, "Seçimleri 18 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. Kayseriye yakışır bir seçim olacak" dedi.
     KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise 4 yıllık görev sürelerinin çok hızlı geçtiğini belirterek, Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Üyelerimizin destekleriyle çok güzel işlere imza attık. 365 oda ve borsa içerisinde KAYSOnun üst düzeyde anılmakta olmasından dolayı gurur duyuyoruz diye konuştu.
     Organize sanayi bölgelerinde ve serbest bölgelerde yapılan çalışmaların kendilerini memnun ettiğini dile getiren Boydak, şunları kaydetti:
     "Eğer firmalarınızı ve teknolojinizi geliştirmek istiyorsanız, bir miktar öz kaynağınız varsa, bir miktar da yabancı kaynak koymak suretiyle yatırım yapmanın tam zamanı. O iklim şu anda Türkiyede var. Faizler neredeyse dibe geldi. Tek haneli rakamlarla firmalarımız kredi kullanabiliyorlar. Geçen sene istediğimiz oranda büyüyemedik. Bu sene beklentilerimiz daha yüksek. Pazarlarda olumlu sinyaller alınmakta. Benim kanaatim bu süreçte ekonomimizde 4-5lik bir büyüme yakalarız. Bunu da normal görüyorum. Bu büyümeyi sürdürülebilir yapmak için önümüzdeki dönemde durumumuz müsaitse yatırımlarımızı yapalım. Bunlar çok büyük yatırımlarda olmayabilir. Sektörümüzle ilgili muhakkak atacağımız adımlarımız, yapacağımız çalışmalarımız vardır. Bunların şimdi tam zamanı. Bu dönem hem yabancı para hem Türk lirası bazında uzun vadeli kredilerin kullanılabileceği bir dönem. Artık finansal kiralama enstrümanını kullanalım. Yatırım teşvik belgelerinizi alın. Yüzde 18lik oran çok yüksek. Bu belgeyi alarak yüzde 18lik katma değer vergisi ödemeyin. Bir taraftan finansman ihtiyacımız varken, diğer taraftan yüzde 18-lik oranlara bağlı kalmayalım. Siz bunları biliyorsunuz ama ben bir kez daha hatırlatmak istedim."
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek de İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasının Ocak ayında yürürlüğe girdiğini anımsatarak, bu konuda önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber KAYSO Meclis Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER