Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayevden,

Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayevden, Çubuk Belediye Başkanı Özdene ziyaret


ANKARA (A.A) - Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özdeni ziyaret etti.
     Tüymebayev, ziyarette, iki ülke ilişkilerinin 20. yıl dönümü anısına Çubuk ile Kazakistanda bir belediyenin kardeş şehir yapılmasını ve ilçedeki bir park ile Kazakistandaki bir parka iki ülkenin cumhurbaşkanlarının isimlerinin verilmesini istedi.
     Çubukun, bulunduğu bölge itibarıyla önemli bir yer olduğunu vurgulayan Büyükelçi Tüymebayev, Yıldırım Beyazıt ve Timurun 1402de Ankara Savaşını bu bölgede yaptıklarını hatırlattı.
     Tüymebayev, şöyle konuştu:
     Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin 20. yıl dönümü nedeniyle Türkiye ve Kazakistanda birçok etkinlik yapılmaktadır. Bu etkinlikler çerçevesinde biz bugün Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özdeni ziyaret ettik. Bu ziyaretin ardından Çubuk Belediyesi ile Kazakistan belediyeleri arasında ilişkilerin artacağını umuyoruz. Çünkü Çubukun bulunduğu topraklar eski zamanlarda Yıldırım Beyazıt ve Timur zamanında meşhur olan topraklar ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi de burada yapılmaktadır. Ayrıca Çubuk hem yeşil alanları hem de tarım alanıyla Ankara için önemli bir ilçe ve Çubukta birçok etkinlik yapılmaktadır. Sayın belediye başkanımızla önümüzdeki eylül ayında bir sempozyum konusunda planlarımız var. Bundan sonra Çubuk ile inşallah sık sık görüşeceğiz.
     Ziyarette, Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin 20. yıl dönümünü de değerlendiren Büyükelçi Tüymebayev, 1997 yılında 30 milyon dolar olan ticaret hacminin, bugün 4 milyar dolara ulaştığını bildirdi.
     Özden ise Büyükelçi Tüymebayevin Kazakistanın bağımsızlığının 20. yıl dönümü dolayısıyla ziyarette bulunduğunu belirterek, Kardeş şehir protokolü yaparak, bir tema parkına Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayevin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gülün isimlerini vermeyi düşünüyoruz. Kazakistan ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin artırılmasıyla ilgili çalışmalar yapılacak. Zaten özünde kardeş olan iki ülke daha sık ziyaretlerin yapılması suretiyle de bu kardeşlikler pekişecek dedi.
    
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayevden, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER