Kazdağlarındaki orman yangını

Kazdağlarındaki orman yangını -Rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangının büyüdüğü ve 200 hektarlık alanı etkilediği bildirildi -Olası yaralanma ya da zehirlenmelere karşı bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi (F


BALIKESİR (A.A) - Kazdağlarının Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının, rüzgar nedeniyle büyüdüğü ve 200 hektarlık alanı etkilediği bildirildi.
     Orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde yöneten Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığını söyledi.
     Ekiplerin zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Turhan, büyüyen yangının etkilediği alanın 200 hektara ulaştığını ve halen durdurulamadığını kaydetti.
     Havran civarındaki bütün belediyelerin itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına katıldığı bölgeye, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden ekipler ile olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı çok sayıda ambulans sevk edildi.
     Yangın söndürme çalışmalarına, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünün talebi üzerine, Bursa, İzmir ve Çanakkaleden gelen ekipler de katılıyor.
     Yangına, havanın kararması nedeniyle sadece karadan rüzgar elverdiği sürece aralıklarla müdahale edilebiliyor.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kazdağlarındaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER