Kazım Koyuncu anısına pedal çeviriyorlar

Kazım Koyuncu anısına pedal çeviriyorlar -Kanserden vefat eden sanatçı Kazım Koyuncuyu anmak ve bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla İstanbuldan yola çıkan 3 bisikletçi Ereğli ilçesine ulaştı


ZONGULDAK (A.A) - Kanserden vefat eden sanatçı Kazım Koyuncuyu anmak ve bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla İstanbuldan yola çıkan 3 bisikletçi Ereğli ilçesine ulaştı.
     Kazım Koyuncu anısına düzenlenen ve Kansere Dikkat sloganıyla İstanbuldan başlayan 24 etaplı bisiklet turu için yola çıkan Cengiz Yargıç, Gönül Tekeş ve Ergun Oskay isimli 3 bisikletçi, Ereğli Bisikletliler ve Bisiklet Sevenler Derneği tarafından karşılandı.
     Bisikletçilerden Cengiz Yargıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kazım Koyuncu anısına düzenledikleri Karadeniz bisiklet turunun amacının kansere dikkat çekmek olduğunu söyledi.
     Yol boyunca hastanelerin onkoloji bölümlerindeki kanser hastalarını ziyaret edeceklerini anlatan Yargıç, Okullarda etkinlikler düzenleyerek el ilanları dağıtacağız. Öğrencilerimiz ile vatandaşlarımızın duyarlılığını arttıracağız. 24 gün sürecek olan tur İstanbul, İzmit, Karasu, Alaplı, Ereğli, Zonguldak, Bartın, Cide, İnebolu, Ayancık, Sinop, Alaçam, Çarşamba, Ünye, Ordu, Giresun, Tirebolu, Vakfıkebir, Trabzon, Sürmene, Rize, Pazar, Hopa ve Artvin etaplarından oluşuyor.
     Yargıç, tur boyunca toplam bin 600 kilometre mesafe kat edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Kazım Koyuncu anısına pedal çeviriyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER