Kazımpaşa İçme Suyu Projesi

Kazımpaşa İçme Suyu Projesi -SASKİ Genel Müdürü Keleş: -Projeyle bir yandan kayıp-kaçak oranını hızla düşürecek diğer yandan enerji tasarrufu sağlayacağız


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kazımpaşa İçme Suyu Projesi ile kayıp-kaçak oranını düşüreceklerini ve elektrik tasarrufu sağlayacaklarını bildirdi.
     Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Kazımpaşa İçme Suyu Projesinin birinci etabının tamamlandığını hatırlatarak, ikinci etabın ihalesinin 9 Mayısta yapılacağını açıkladı.
     Açıklamasında, projeyle yılda 300 bin liralık enerji tasarrufu sağlayacaklarına işaret eden Keleş, Hazırlanan bu proje sayesinde Kazımpaşa bölgesini besleyen ana hattı cazibeli hale getirerek, yılda 300 bin liralık enerji tasarrufu sağlamış olacağız. Kazımpaşa grubunun yıllık enerji gideri 580 bin lira, projenin tamamlanmasıyla bu gider 280 bin liraya düşecek diye belirtti.
     Keleş, projenin enerji tasarrufu açısından önemine vurgu yaptığı açıklamasını şu şekilde tamamladı:
     Yani yıllık 300 bin lira enerji tasarrufu sağlanmış olacak. Mevcut Kazımpaşa grubu hatlarının bir kısmı tarla ve orman güzergahlarından geçiyor. Eskimiş ve kayıp kaçak oranı yüksek olan hatlar da bu projeyle yenilenmiş olacak. Döşediğimiz hat sisteminin yükünü yarı yarıya azaltarak kayıp kaçak oranında ciddi bir düşüş sağlayacak. Projeyle bir yandan kayıp-kaçak oranını hızla düşürecek diğer yandan enerji tasarrufu sağlayacağız.
     (MMT-ATA)
<< Önceki Haber Kazımpaşa İçme Suyu Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER