YYÜ öğrencilerinden minibüsçülere tepki

YYÜ öğrencilerinden minibüsçülere tepki -Öğrenciler, kendilerine karşı olumsuz davranış içinde olduklarını ileri sürdükleri minibüsçülere basın açıklamasıyla tepki gösterdi


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) eğitim gören bir grup öğrenci, minibüsçülere basın açıklamasıyla tepki gösterdiler.
     Üniversite girişinde toplanan bir grup öğrenci adına basın açıklaması yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakar, depremden sonra Türkiyenin dört bir yanından Vana, üniversiteye ve öğrencilere büyük bir ilgi olduğunu belirterek, aynı durumu minibüs kooperatifi ile esnafından göremediklerini söyledi.
     Alışılagelmiş, tok ve peşin satan esnaf edasının, üslupsuz tavır ve fiziki müdahalelere yerini bıraktığını savunan Çakar, şunları söyledi:
     Yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin kampüs içinden aldıkları öğrencilerden ücret alması ve rencide edici hakaretler bu gidişata dur demenin zeminini hazırlamıştır. Üniversitede öğrencilerin seçilmiş iradesi olan, tüm öğrenci kardeşlerimizin sorumluluğunu taşıyan öğrenci konseyi olarak son kez uyarıyoruz. Tüm geçim kaynağınız bu kapıda olsa bile, bu kötü gidişat yarının teminatlarının kaderi olmayacak. Talebimiz beyaz minibüs kooperatiflerine bağlı esnafların öğrencilere bir müşteri, önemli bir geçim kaynağı olarak bakmaları, üslupsuzluk ve terbiye dışı vakaları devam ederse tespit edilip gereğinin yapılmasıdır. Kampüs giriş nizamiyesinden itibaren öğrencilerden herhangi bir ücret alınmamasıdır. Gerekli düzenlemeler yapılmaması takdirde eylemlerimiz artarak devam edecektir.
     Açıklama sonrası bir süre ellerinde pankartlarla yoldan minibüslerin üniversiteye girişini engellemek isteyen öğrenciler, güvenlik görevlilerinin karşı çıkması üzerine eylemlerini sona erdirdi.
     (STK-YÖ-İC)
<< Önceki Haber YYÜ öğrencilerinden minibüsçülere tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER