KBÜ, Formula

KBÜ, Formula-G Güneş Arabaları Yarışında iddialı -Rektör Uysal: Bir millet alternatif enerjileri kullanamazsa o milletin mücadele etmesi çok zordur


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Bir millet alternatif enerjileri kullanamazsa o milletin mücadele etmesi çok zordur dedi.
     Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün İzmit Körfez Yarış Pistinde başlayan ve 15 Temmuzda sona erecek TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve TÜBİTAK Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışlarına öğrencileri tarafından özel bir araç hazırlanarak katıldıklarını söyledi. Bu yarışlarda derece elde etmek için mücadele edeceklerini ve iddialı olduklarını anlatan Uysal, Bir millet alternatif enerjileri kullanamazsa o milletin mücadele etmesi çok zordur. Bu günkü teknolojimizde artık fosil yakıtlar tükeniyor. Alternatif yakıtların, enerjilerin hayata geçirilmesi kaçınılmaz oluyor. Dünyada söz sahibi olmak istiyorsanız teknolojiye yatırım yapmanız gerekiyor dedi.
     Karabük Üniversitesi olarak her alanda olduklarını ispatlamak amacıyla yıllardır devam eden güneş arabası çalışmasını belirli bir aşamaya getirdiklerini anlatan Uysal, Dünyada en bol olan enerjinin güneş enerjisi olduğu düşünüldüğünde güneş arabalarının endüstri haline gelmemesi için hiçbir engel yoktur diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER