KEİ Devletleri Ulaştırma Bakanları Toplantısı

KEİ Devletleri Ulaştırma Bakanları Toplantısı -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Avrasya merkezinde yer alan tarihi İpek Yoluna ev sahipliği yapan Karadeniz Bölgesi, bölgesel ve küresel olarak jeopolitik alanda


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tarihi İpek Yoluna ev sahipliği yapan Karadenizin, bölgesel ve küresel olarak jeopolitik alanda yükselen değeri ifade ettiğini söyledi.
     Yıldırım, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Üye Devletleri Ulaştırma Bakanları Toplantısının öğleden sonraki bölümünde, üye ülkelerin temsilcileriyle basın kapalı toplantıda bir araya geldi.
     Yıldırım, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, örgütün 20. kuruluş yıl dönümüne rastlayan dönem başkanlığının Türkiye tarafından yürütüldüğünü ve 26 Haziranda üye devlet ve hükümet başkanları zirvesini İstanbulda gerçekleştirdiklerini hatırlattı.
     KEİnin bölgedeki demokrasi, barış ve uzlaşma için önemli bir kurum olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Avrasya merkezinde yer alan, tarihi İpek Yoluna ev sahipliği yapan Karadeniz bölgesi, bölgesel ve küresel olarak jeopolitik alanda yükselen değeri ifade etmektedir dedi.
     Toplantıya, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Romanya bakan, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan bakan yardımcısı, Ermenistan ile Sırbistan ise üst düzey bürokrat düzeyinde katıldı.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber KEİ Devletleri Ulaştırma Bakanları Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER